ΤΟΠΙΚΑ

Ανακύκλωσαν… ψάρια σε κάδο έξω από τα Δικαστήρια Βόλου

ανακύκλωσαν-ψάρια-σε-κάδο-έξω-από-τα-802196

Ψάρια… ανακύκλωσαν ασυνείδητοι, πνίγοντας στην μπόχα την οδό Γαλλίας στην κάτω πλευρά των δικαστηρίων. Προχθές το μεσημέρι, η δυσοσμία από τους κάδους στην περιοχή ήταν αφόρητη. Περαστικοί έκλειναν τις μύτες, ενώ οδηγοί αυτοκινήτων ανέβαζαν γρήγορα – γρήγορα τα παράθυρα για να μην εισβάλλει η αποκρουστική μυρωδιά στην καμπίνα των οχημάτων.

Τα παράπονα έφθασαν στα γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας. Συνεργείο που μετέβη στην περιοχή, διαπίστωσε ότι ασυνείδητοι είχαν πετάξει ψάρια μέσα στους μπλε κάδους! Μαζί με τα ψάρια στους κάδους που προορίζονται για υλικά ανακύκλωσης πέταξαν και ψαροκασέλες αλλά και τον πάγο στον οποίο διατηρούνται τα ψάρια.

Αμεσα εργαζόμενοι φρόντισαν για το άδειασμα και το πλύσιμο του κάδου, προκειμένου η περιοχή να απαλλαχθεί από την αφόρητη μυρωδιά.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, Βιολέτα Καντόλα, τα ψάρια, τα υπολείμματα ψαριών, οι κασέλες και ο πάγος είναι υλικά που διαχειρίζονται μόνοι τους οι ιχθυέμποροι. «Δεν προβλέπεται να τα εναποθέτουν ούτε καν στους πράσινους κάδους», υπογράμμισε η ίδια.

«Τα υλικά που ανακυκλώνονται και μπορούν να εναποτίθενται στους μπλε κάδους είναι συγκεκριμένα και αναγράφονται πάνω στους κάδους. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε τα ψάρια, ούτε οι ψαροκασέλες, ούτε ο πάγος. Οι πολίτες θα πρέπει να σέβονται την πόλη για να είναι καθαρή», τόνισε η κ. Καντόλα.

Η ίδια ανέφερε ότι η υπηρεσία θα διερευνήσει το περιστατικό. «Θα επιχειρήσουμε ταυτοποίηση του δράστη και θα επιβάλλουμε πρόστιμο», είπε επικαλούμενη τον κανονισμό καθαριότητας.

Το προχθεσινό ήταν το δεύτερο κρούσμα μέσα σε λίγες ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα, σε κάδο απορριμμάτων ανακαλύφθηκε ολόκληρο ψόφιο πρόβατο στην κεντρική πλατεία του Σέσκλου, όπου επίσης η περιοχή πνίγηκε από αφόρητη μυρωδιά δημιουργώντας πρόβλημα σε κατοίκους και επισκέπτες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου