ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχυμένα μέτρα της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

ενισχυμένα-μέτρα-της-τροχαίας-στο-οδι-802502

Ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από την Τροχαία σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κατά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο σχεδιασμός, όπως τόνισε χθες ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, Αστυνόμος Α’ Λευτ. Αναδιώτης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια, περιλαμβάνει αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία. Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ., καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Ο κ. Αναδιώτης απευθυνόμενος κυρίως στους οδηγούς παρατήρησε ότι οι χρήστες των δρόμων το καλοκαίρι είναι πιο «χαλαροί» και κατά συνέπεια πιο απρόσεκτοι και ότι συχνά οδηγούν κουρασμένοι από τα μπάνια και τη νυχτερινή διασκέδαση, ενώ η προσοχή τους αποσπάται από το περιβάλλον, τη «θορυβώδη» συντροφιά ή το κινητό τους.

Τα περισσότερα δυστυχήματα- σύμφωνα με τον ίδιο συμβαίνουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γι αυτό οι οδηγοί καλό είναι να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να ελέγχουν προσεκτικά το οδικό περιβάλλον, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν κρυμμένους κινδύνους.

Η τροχαία προχωρά σε συνεχείς και καθημερινούς ελέγχους, μεταξύ άλλων για επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπέρβαση ορίου ταχύτητας, χρήση κινητού τηλεφώνου αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή και τήρηση του ΚΟΚ από τους οδηγούς σημείωσε ο κ. Αναδιώτης και επέστησε την προσοχή στους οδηγούς, να φορούν ζώνης ασφαλείας οι ίδιοι και οι συνεπιβαίνοντες, οι δικυκλιστές να φορούν προστατευτικό κράνος οι ίδιοι και οι συνεπιβαίνοντες, αλλά και να πληρούνται όλοι οι όροι για την προστασία των παιδιών που επιβαίνουν σε όχημα, να ελέγχεται και να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του οχήματος κ.α.

«Η περίοδος των διακοπών είναι ευκαιρία για να «γεμίσουμε τις μπαταρίες», να χαρούμε στιγμές με ανθρώπους που αγαπάμε και να δημιουργήσουμε όμορφες εμπειρίες και γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε» δήλωσε ο κ. Διοικητής.

Ο κ. Αναδιώτης πάντως εμφανίστηκε ικανοποιημένος όσον αφορά την ανταπόκριση των οδηγών καθώς όπως τόνισε σε σχέση με πέρυσι, φέτος, παρατηρείται μία αισθητή μείωση των τροχαίων στη Μαγνησία.

Να σημειωθεί τέλος ότι σε πανελλαδικό επίπεδο για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων ενόψει και της μεγάλης εξόδου του Δεκαπενταύγουστου θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:
* Μεθαύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 16.00-21.00 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 06.00-16.00.
* Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 16.00 23.00.
*Την Κυριακή 14 Αυγούστου ισχύουν οι απαγορεύσεις θερινής περιόδου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου