ΤΟΠΙΚΑ

«Φωτιά» πήρε το facebook από φωτό για δήθεν νεκρά ζώα

φωτιά-πήρε-το-facebook-από-φωτό-για-δήθεν-νε-803224

Χαμός προκλήθηκε στο Facebook προχθές από ανάρτηση φωτογραφίας, που απεικόνιζε τέσσερα σκυλιά ξαπλωμένα σε πεζοδρόμιο μπροστά από την Εφορία Βόλου, με την υποσημείωση ότι είναι νεκρά από φόλες.

Τα σχόλια για τη θανάτωση των ζώων έδιναν και έπαιρναν, ώσπου διαπιστώθηκε τελικά ότι η είδηση, η οποία είχε διαδοθεί ευρέως, ήταν ανυπόστατη.

Τα σκυλιά, όλως, όπως εξακριβώθηκε στη συνέχεια, όχι απλώς δεν ήταν νεκρά, αλλά απολάμβαναν τον μεσημεριανό τους ύπνο.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κόσμος και Φύση, Φλωρίκα Τσιρογιάννη, η οποία ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απάντησε ότι τα ζώα απλώς κοιμόνταν. Η ίδια τυχαία τα είχε δει νωρίτερα, ενώ για να είναι βέβαιη, μετά την ανάρτηση για δήθεν φόλες, ζήτησε και από άλλο μέλος της φιλοζωικής να μεταβεί στο σημείο, η οποία επιβεβαίωσε ότι τα σκυλιά κοιμόταν και ήταν μια χαρά.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος, τελικά, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του και διευκρινιστική ανακοίνωση, σε έντονο και με μεγάλη δυσαρέσκεια ύφος, προκειμένου να ανακόψει τις μεγάλες διαστάσεις που είχε λάβει μια ψευδής ανάρτηση, καθώς οι αναρτήσεις συνεχίζονταν.

«Δεν έριξε κανείς φόλες κάτω από την εφορία. Μη διαδίδεται τέτοια πράγματα, για όνομα του Θεού.
Αυτό είναι ψέμα. Τα ζώα είναι μια χαρά, απλά κοιμούνται. Ετσι κοιμούνται στη σειρά!!! Αυτός που έβγαλε τη φωτό προφανώς δεν κατέβηκε καν να διαπιστώσει αυτό που διέδωσε και μπορεί να το έκανε και εσκεμμένα να δημιουργήσει θέμα», ανέφερε η ανάρτηση στη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου