ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαταλειμμένο το Κλειστό Γυμναστήριο στην Αγριά

εγκαταλειμμένο-το-κλειστό-γυμναστήρ-803916

«Παγωμένες» οι εργασίες για περισσότερο από ένα χρόνο

Μπλοκαρισμένο στο Ελεγκτικό Συνέδριο παραμένει το Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, αφαιρώντας τη δυνατότητα από τη νεολαία της περιοχής να βρίσκει διεξόδους στα πολυάριθμα εσωτερικά αθλήματα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει.

Σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο, Χαράλαμπο Ζάχο, το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, όμως δέκα χρόνια και πλέον μετά το Γυμναστήριο οδεύει προς εγκατάλειψη.

Ο σκελετός του έργου έχει κατασκευαστεί, όμως οι εργασίες αποπεράτωσης του κτιρίου εξωτερικά δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως και οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στον εσωτερικό χώρο.

«Σήμερα το Γυμναστήριο είναι κλειστό με σιδερόβεργες και οδεύει προς εγκατάλειψη. Ο γύρω χώρος είναι παρατημένος. Επιπλέον, στο βόρειο τμήμα οι εργασίες εκσκαφής άφησαν πίσω τους κινδύνους ατυχήματος για τα παιδιά, καθώς, ενώ δεν υπήρξε αποκατάσταση, ωστόσο δεν ελήφθη μέριμνα ώστε το κτίριο να περιφραχτεί», επισήμανε ο ίδιος.

Τέτοια έργα που δίνουν πνοή θα πρέπει να αναβαθμίζουν την περιοχή, να λειτουργούν προς όφελος της νεολαίας. Ο κ. Ζάχος είπε ότι: «η δημοτική αρχή Βόλου θα πρέπει να μεριμνήσει, η Περιφέρεια Θεσσαλίας να ενεργήσει».

Οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου ξεκίνησαν το 2002 και το 2003 άρχισαν οι πρώτες εργασίες, όμως η χρηματοδότηση ήταν χαμηλή. Το έργο εγκαταλείφτηκε από τους εργολάβους. Το 2009 αναδείχτηκε νέος ανάδοχος. Το 2013 η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε πίστωση ύψους 780.000 ευρώ.

Ωστόσο, το 2015 το έργο μπήκε σε νέες περιπέτειες. Το Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχοντας τη νομιμότητα της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης αποφάσισε ότι δεν μπορεί να υπογραφεί. Οι πρόσθετες εργασίες που απαιτούνται να γίνουν δεν μπόρεσαν να εκτελεστούν, καθώς δεν υπογράφηκε η αρχική σύμβαση.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος είπε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πρόθεση να συνεχίσει το έργο. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακάλυψε το Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς, όπως και το Σκοπευτήριο στο δήμο Ρήγα Φεραίου και το Κλειστό Γήπεδο στη Ζαγορά.

Εμείς βρήκαμε το κόστος του έργου και το εντάξαμε στον προϋπολογισμό. Τη διαχείριση του έργου είχε ο δήμος Βόλου. Μάλιστα επισκεφτήκαμε και το έργο με τον αιρετό δήμαρχο Βόλου Αχιλλλέα Μπέο.

Η Περιφέρεια ενημερώθηκε ότι υπήρξε υπέρβαση του προϋπολογισμού. Εκτοτε δεν είχαμε καμία ενόχληση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο το ενδιαφέρον της Περιφέρειας παραμένει αμείωτο. Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι: «εμείς θέλουμε να αναλάβουμε το έργο. Εχουμε την πρόθεση το έργο να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί. Άλλωστε εμείς είμαστε μία αθλητική Περιφέρεια» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

  • Σχετικά άρθρα:

Κλειστό Γυμναστήριο λειτουργεί σαν πάρκινγκ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου