ΤΟΠΙΚΑ

Ανώνυμη δωρεά 130.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Βόλου

ανώνυμη-δωρεά-130-000-ευρώ-στο-νοσοκομείο-βό-804285

Προοπτικές για την ανάπτυξη της καλύτερης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού πανελλαδικά άνοιξε η δωρεά ύψους 130.000 ευρώ από Βολιώτη, ο οποίος θέλει να κρατήσει ανώνυμα τα στοιχεία του.

Η δωρεά, η οποία έγινε αποδεκτή από τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, θα αντικαταστήσει έντεκα μηχανήματα και πλέον η Μονάδα θα λειτουργεί με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό και βέβαια με εξαιρετικό προσωπικό και γιατρούς.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε ότι πρόκειται για μία δωρεά που επί της ουσίας είναι ύψους 300.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς οι εγγυήσεις των μηχανημάτων εξοικονομούν κάθε χρόνο από τη συντήρηση 50.000 ευρώ επί τρία έτη. «Διπλασιάζουμε το όφελος του Νοσοκομείου», κατέληξε.

Οριστικοποιήθηκε η πρόταση για το ΕΣΠΑ

Οριστικοποιήθηκε χθες με την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, η πρόταση ΕΣΠΑ του Αχιλλοπούλειου για την περίοδο 2014-2020, η οποία είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ.

Η χθεσινή συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα με τη σειρά στα έργα στεφανιογράφος, ψηφιακό χειρουργείο, ακτινολογικό μηχάνημα και επόμενης προτεραιότητας μαγνητικός και όλα τα μηχανήματα τεχνητού νεφρού.

Πρόκειται για την πρόταση που κατέθεσε το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου. Ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου, Ματθαίος Δραμητινός, είπε ότι πλέον η πρόταση φεύγει από το Νοσοκομείο για να εγκριθεί από την ΥΠΕ και να προωθηθεί στο υπουργείο.

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκριση του συνόλου των έργων», τόνισε ο ίδιος.

Το σύνολο της απορρόφησης των προβλεπόμενων κονδυλίων πάντως, θα εξαρτηθεί σε κάποιο βαθμό και από εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν τέλη του τρέχοντος μηνός.

Στο μεταξύ, σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Η συνεδρίαση «επεφύλαξε» πολλά θετικά νέα για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων, την ίδια την πόλη.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εγκρίναμε τη μετάθεση δύο ειδικευμένων γιατρών, ενός γυναικολόγου και ενός χειρουργού, που έρχονται στο Βόλο από ακριτική περιοχή», είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου.

Την ίδια στιγμή το προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου ενισχύεται περαιτέρω. Όπως είπε ο Διοικητής, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτές και δύο θέσεις ενός γενικού γιατρού και μία νοσηλεύτριας από το ΚΕΕΛΠΝΟ με 8μηνη σύμβαση για το πρόγραμμα για τους μετανάστες, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο Βόλο με χρηματοδότηση από την Ε. Ε.

Επιπλέον, από πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΟ που αφορά επίσης στους μετανάστες, προκηρύχθηκαν δύο θέσεις στο Βόλο ενός γενικού γιατρού ή παθολόγου και μίας νοσηλεύτριας ΤΕΕ. Οι αιτήσεις, όπως έγινε γνωστό, θα κατατεθούν μέχρι τις 29 Αυγούστου. «Ευελπιστούμε να εντάξουμε το νέο προσωπικό σύντομα στο Νοσοκομείο Βόλου» είπε ο κ. Δραμητινός.

Συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου

Πραγματοποιήθηκε χθες και η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και μπήκε ο σχεδιασμός για την από εδώ και πέρα εργασία του.

Τον πρώτο μήνα, είπε ο κ. Δραμητινός, και ειδικά το Σεπτέμβριο, το συμβούλιο θα ασχοληθεί με όλες τις μετατάξεις.

«Εχουμε πολλές αιτήσεις, ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στο Αχιλλοπούλειο και από άλλα Νοσοκομεία και άλλες ΥΠΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δευτερευόντως, το υπηρεσιακό συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις κρίσεις. «Στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου να έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι κρίσεις των προϊσταμένων και διευθυντών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου είναι η διευθύντρια του Νοσοκομείου Μιχαηλούλα Κάρτου, ενώ τακτικά μέλη είναι ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Γρηγόρης Κουμπαρέλος και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ευγενία Παπαδημητρίου. Στο Δ. Σ. συμμετέχει ένας αιρετός από τους εργαζόμενους και ένας αιρετός από τους γιατρούς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου