ΤΟΠΙΚΑ

Περίσσεψε η αλληλεγγύη στην Πορταριά

περίσσεψε-η-αλληλεγγύη-στην-πορταριά-804495

Συγκινητικός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός δράσης της εθελοντικής ομάδας που δημιουργήθηκε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο στην Πορταριά, με στόχο την προσφορά ρούχων και τροφίμων σε όσους έχουν ανάγκη, ο οποίος μεταφράζεται σε 800 περίπου κιλά ειδών πρώτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, η ομάδα των ευαισθητοποιημένων εθελοντών συνεχίζει με την ίδια ζέση την προσπάθεια, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να συνδράμει τη διαδικασία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο περίπου μήνες και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντώνης Ανδρινός, μέλος της παραπάνω εθελοντικής ομάδας, υπογράμμισε ότι παρατείνεται η προσπάθεια συγκέντρωσης ρούχων και τροφίμων μακράς διαρκείας που υλοποιείται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες απόρων οικογενειών.

Η ευρύτερη δράση της ομάδας «αγκαλιάζει» δεκάδες άπορες οικογένειες που κατοικούν σε κοντινές περιοχές όπως το Κατηχώτρι, την Πορταριά, τον Προφήτη Ηλία και τις Σταγιάτες, αλλά και ευρύτερα.

Οπως επισημαίνει ο κ. Ανδρινός: «κάθε περίπτωση προσεγγίζεται με διακριτικότητα και οι περίοικοι, που γνωρίζουν τα προβλήματα του διπλανού τους, μας υποδεικνύουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου να τις συνδράμουμε».

Στο πεδίο της εθελοντικής δράσης προσφοράς και αλληλεγγύης της ομάδας καταγράφονται παράλληλα δεκάδες μαθητές, οι οποίοι στερούνται τα αναγκαία, πολύ δε περισσότερο το πρωινό, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης, μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων θα συνεχιστεί η διαδικασία ενίσχυσης των μαθητών που στερούνται το κολατσιό.

Στη διάρκεια του ενάμιση χρόνου δράσης της ομάδας έχουν προσφερθεί μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης στο Ορφανοτροφείο, το Κοινωνικό παντοπωλείο, τους πρόσφυγες και δεκάδες ακόμη οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα δίνεται χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου