ΤΟΠΙΚΑ

Ενστάσεις για το πάρκο του Αναύρου

ενστάσεις-για-το-πάρκο-του-αναύρου-526455

Ενοχλημένοι εμφανίστηκαν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, πλειοψηφία και μείζονα μειοψηφία για την κινητικότητα που επιδεικνύουν οι περίοικοι του πάρκου του Αναύρου και κυρίως για τα επιτιμητικά σχόλια με τα οποία καταφέρονται κατά των δύο δημοτικών παρατάξεων, αναφορικά με τους σχεδιασμούς που προτείνονται για τις χρήσεις στην περιοχή μέσα από την Αναθεωρημένη Μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.

Αρχικά ο κ. Μήτρου ζήτησε την εξειδίκευση των θέσεων και των προτάσεων στα οποία κατέληξε η διαπαραταξιακή επιτροπή για τις χρήσεις της περιοχής, καθώς δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη, ενημερώνοντας παράλληλα για τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη μουσική συναυλία που οργανώνει το επόμενο Σάββατο η Επιτροπή Πολιτών που έχει συσταθεί με σκοπό τη διατήρηση του κοινόχρηστου χώρου του πάρκου του Αναύρου. Γίνεται σκόπιμη παραπληροφόρηση, ήταν η απάντηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Δανηλόπουλου. Μάλιστα ο τελευταίος, απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, είπε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσει τις θέσεις του, προκειμένου να διαφωτίσει πτυχές που έχουν να κάνουν με τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, αφήνοντας αιχμές για τον αποχαρακτηρισμό ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας που γειτνιάζουν με το ξενοδοχείο, στη θέση των οποίων ανεγέρθηκαν πολυώροφες οικοδομές.

Για το θέμα χωροθέτησης των χρήσεων στο πάρκο του Αναύρου κατέθεσε πρόταση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Στρατηγόπουλος:

Στην πρόταση του κ. Στρατηγόπουλου σημειώνονται τα ακόλουθα:

«Στην 6η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2010 εισήχθη για συζήτηση το Α΄ Στάδιο Μελέτης «Αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ( Γ.Π.Σ) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου».

Η συζήτηση του θέματος, σημειώνει ο προτείνων δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, διεκόπη μετά από αντιδράσεις μερίδας συμπολιτών, οι οποίοι αντέδρασαν στην αλλαγή χρήσης του Πάρκου Αναύρου.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. για τις θέσεις – προτάσεις στις οποίες κατέληξε η διαπαραταξιακή επιτροπή και δημιουργεί παρερμηνείες η διατύπωση της πρότασης που αναφέρεται στις χρήσεις της συγκεκριμένης περιοχής, για τους παραπάνω λόγους ο κ. Στρατηγόπουλος προτείνει να διευκρινιστεί η πρόταση της διαπαραταξιακής επιτροπής με λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως κατωτέρω:

«Καθορισμός χρήσης τουρισμού για την έκταση των 11.339 τ.μ. που καταλαμβάνει το ξενοδοχειακό συγκρότημα ΞΕΝΙΑ

Η υπόλοιπη περιοχή Αναύρου (κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές) χαρακτηρίζεται κοινόχρηστος χώρος με τη διατήρηση των υφιστάμενων δημοτικών εγκαταστάσεων

Η περιοχή που περικλείεται από το χείμαρρο Άναυρο – Σιδηροδρομική Γραμμή – Παναγία Γορίτσας και θάλασσα χαρακτηρίζεται χώρος ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.

Θεωρώ, καταλήγει ο κ. Στρατηγόπουλος, ότι η απόφαση αυτή θα αποσαφηνίσει την πρόταση του Δήμου και θα σταματήσει τις αντιδράσεις των συμπολιτών, οι οποίοι επιθυμούν, όπως και η Δημοτική Αρχή, να διατηρηθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της περιοχής με χρήση ως χώρου πρασίνου (πάρκο Αναύρου)».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου