ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει ο Ναός Μεταμορφώσεως Βόλου

πανηγυρίζει-ο-ναός-μεταμορφώσεως-βόλ-804902

Τη μεγίστη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πανηγυρίζει η Εκκλησία αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σηλυβρίας κ. Μαξίμου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς.

Πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί: Μεταμορφώσεως Ζαγοράς, Μεταμορφώσεως Αμαλιαπόλεως, Μεταμορφώσεως Κάτω Λεχωνίων, Μετόχι Μεταμορφώσεως Ιεράς Μονής Ταξιαρχών.

Στη Μεταμόρφωση Ζαγοράς σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου , ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο και αύριο Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου.

Στη Μεταμόρφωση Αμαλιαπόλεως σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου και αύριο Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος.

Στη Μεταμόρφωση Κάτω Λεχωνίων σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή και αύριο Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πανηγυρίζει, επίσης, το μετόχι της Ι. Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, Μεταμόρφωσις του Σωτήρος ή «Μεγα-Σωτήρα», στη θέση «Κανάλια» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Σήμερα στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾿ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Αύριο το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν στην Ι. Μονή Ταξιαρχών και όχι στο Μετόχι της Μεταμορφώσεως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου