ΤΟΠΙΚΑ

Νοσοκομείο Βόλου: Ξεκίνησαν πληρωμές στους προμηθευτές

νοσοκομείο-βόλου-ξεκίνησαν-πληρωμές-805437

Ζεστό χρήμα άρχισε να ρέει στους προμηθευτές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Χθες εκδόθηκαν εντάλματα πληρωμής ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι διοικητικές και οικονομικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου εργάζονται πυρετωδώς για να εκδοθούν τα εντάλματα πληρωμής και για το υπόλοιπο ποσό των χρημάτων.

Το χρώμα του χρήματος βλέπουν προμηθευτές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα οι οφειλές του Νοσοκομείου να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

«Στόχος είναι μέχρι τις 12 Αυγούστου να έχει δοθεί το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλο, των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που πληρώθηκε το Νοσοκομείο για να εξοφλήσει τους προμηθευτές του», είπε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορούν προμήθειες κάθε είδους από φάρμακα, ιατρικό υλικό, μέχρι επισκευή αυτοκινήτων, καύσιμα, τρόφιμα για τις οποίες η Διοίκηση του Νοσοκομείου διαπιστώνει με χαρά ότι οι περισσότερες αφορούν ντόπιους επιχειρηματίες.

«Φεύγει ένα μεγάλο βάρος από επάνω μας και παράλληλα αποκαθίσταται η αξιοπιστία του Νοσοκομείου», είπε ο κ. Δραμητινός, τονίζοντας ότι στόχος τους υπουργείου είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το Μάιο του 2016.

Τα χρήματα πιστώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου την περασμένη εβδομάδα, ενώ το Σεπτέμβριο η Διοίκηση του Νοσοκομείου περιμένει να μπει και η επόμενη δόση χρημάτων άλλων 5,5 εκατ. ευρώ.

Οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς, καθώς υπάρχουν δυσλειτουργίες στα συστήματα και παλεύουν για την ταχύτερη δυνατή έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής.

Στην πληρωμή των προμηθευτών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει λίστα προτεραιότητας. «Εννοείται ότι καταβάλλονται πρώτες οι παλαιότερες χρονικά ληξιπρόθεσμες οφειλές», είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Από εδώ και στο εξής, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ελπίζει να γίνονται τακτικά οι χρηματοδοτήσεις και να μην υπάρξουν ξανά νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου