ΤΟΠΙΚΑ

Υπερκατανάλωση νερού στη Ν. Αγχίαλο

υπερκατανάλωση-νερού-στη-ν-αγχίαλο-806232

Σαν… τρελοί γυρίζουν οι δείκτες των υδρομέτρων τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Η κατανάλωση νερού έχει χτυπήσει «κόκκινο». Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ, καταναλώνονται περίπου 200 κ.μ. νερού ανά ώρα (!). Η κατανάλωση ρεκόρ έχει θέσει σε… συναγερμό τη ΔΕΥΑΜΒ, που προσανατολίζεται στη λήψη έκτακτων μέτρων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συνολικά το πολεοδομικό συγκρότημα, χρειάζεται περί τα 42.500κ.μ. νερού την ημέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η συνολική κατανάλωση δείχνει να έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα από την περιοχή της Ν. Αγχιάλου. «Παρατηρείται υπερκατανάλωση νερού. Καταναλώνονται περί τα 200 κ.μ. νερού την ώρα. Κινδυνεύει να τιναχθεί το σύστημα στον αέρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλης Γαλάτης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη, η υπερκατανάλωση έχει θέσει σε συναγερμό τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ. Η επιχείρηση ετοιμάζεται να εκδώσει και ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Ν. Αγχιάλου, προκειμένου να συμμορφωθούν και να περιορίσουν την κατανάλωση για να μην χρειαστεί η λήψη έκτακτων μέτρων.

Το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ με διευθυντικά στελέχη της υπηρεσίας.

Καθαρισμός δεξαμενών

Στην ίδια σύσκεψη έγινε προγραμματισμός έργων για το μήνα Αύγουστο. Όπως ανέφερε ο κ. Γαλάτης, άμεσα ξεκινούν καθαρισμοί στο σύνολο των δεξαμενών ύδρευσης, προκειμένου έως τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Ξεκινούν επίσης και εργασίες αποκατάστασης και συντηρήσεων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ στα Λεχώνια και στον Αγιο Βλάσιο, όπου μέλη της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, κατέδειξαν σε βίντεο – ντοκιμαντέρ τα προβλήματα που υπάρχουν. «Τείνουμε χέρι συνεργασίας προς τους κατοίκους, προκειμένου να διορθώσουμε τυχόν αστοχίες και να αποκαταστήσουμε προβλήματα όπου υπάρχουν. Όμως δεν θα διστάσουμε να πετάξουμε και το γάντι όπου χρειάζεται», είπε ο ίδιος.

Ανοίγουν οι βρύσες

Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί ποιες βρύσες από το σύνολο των 32 θα παραμείνουν ανοιχτές στην Πορταριά, μετά την αποκατάσταση του προβλήματος με το μικροβιακό φορτίο και την άρση της απαγόρευσης χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

Χθες συνεδρίασε η επιτροπή που θα αποφασίσει για τις βρύσες που θα λειτουργήσουν -επτά ή οκτώ στον αριθμό- και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε διακοπή των παροχών στις υπόλοιπες, με στόχο την εξοικονόμηση νερού.

Αντίστοιχες συνεδριάσεις θα ακολουθήσουν και στη συνέχεια, με στόχο να κλείσουν όλες οι «περιττές» κοινόχρηστες βρύσες στο σύνολο του καλλικρατικού Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου