ΤΟΠΙΚΑ

Κατεβάζει… ρολά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

κατεβάζει-ρολά-το-πανεπιστήμιο-θεσσ-806447

Κατεβάζει… ρολά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα κτίρια του ιδρύματος κλείνουν από την Πέμπτη 4 έως και τις 19 Αυγούστου. Πρόκειται για μία τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Πρύτανη, Αθ. Σφουγγάρη, θα κλείσουν όλα τα κτίρια και οι υπηρεσίες, με εξαίρεση την Πρυτανεία, τη Βιβλιοθήκη και τη διεύθυνση προμηθειών που θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Επίσης, την Τετάρτη 10 και την Τετάρτη 17 Αυγούστου θα λειτουργήσει το σύνολο των γραμματειών των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές που χρειάζονται κάποιο έγγραφο. Οι γραμματείες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Οπως επεσήμανε ο κ. Σφουγγάρης, από αυτή τη μικρή διακοπή της λειτουργίας των πανεπιστημιακών κτιρίων που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του «νεκρού» Αυγούστου, το ίδρυμα εξοικονομεί ενέργεια 10% περίπου. Αυτό μεταφράζεται σε ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 80.000- 100.000 ευρώ που μένει στα ταμεία του Πανεπιστημίου. Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση μόνο για τη ΔΕΗ το Π.Θ. δαπανά περίπου 1,2 εκ. ευρώ.

Προκήρυξη θέσεων

Ζήτημα χρόνου είναι η προκήρυξη από το Π.Θ. των 20 θέσεων μελών ΔΕΠ που κατανεμήθηκαν στο ίδρυμα για την ενίσχυσή του σε προσωπικό από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Πρόκειται για το «μερίδιο» του ιδρύματος από το σύνολο των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ στα πανεπιστήμια όλης της χώρας, που ανακοινώθηκαν στις αρχές του χρόνου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη Βασίλης Μπουρδάκη, η προκήρυξη είναι στο τελικό στάδιο και το Π.Θ. αναμένει το «μερίδιό» του και από τη δεύτερη «φουρνιά» μελών ΔΕΠ, που υποσχέθηκε το Υπουργείο και που αφορούν σε επιπλέον 500 ακαδημαϊκούς.

«Θα πάρουμε μια σημαντική ανάσα ως ίδρυμα με την ενίσχυση του προσωπικού μας», ανέφερε ο κ. Μπουρδάκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου