ΤΟΠΙΚΑ

Συγκαλείται και τρίτη συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου για το ΧΥΤΑ

συγκαλείται-και-τρίτη-συνεδρίαση-δημ-806835

Για τρίτη συνεχόμενη φορά έρχεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, το θέμα της αποδοχής από το ΣΥΔΙΣΑ αιτήματος της Συστήματα Αντιρύπανσης Α.Ε. για τη μεταφορά και απόρριψη αποστειρωμένων αποβλήτων από τη ΒΙΠΕ Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Βόλου.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 2 το μεσημέρι. Για τη συζήτησή του, είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα 16 δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, όμως και οι δύο προγραμματισμένες συνεδριάσεις δεν έγιναν ελλείψει απαρτίας.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα πρόκειται να ακολουθήσει και νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με 45 θέματα ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ των θεμάτων θα είναι και τα δίδακτρα για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και τα Ωδεία του ΔΟΕΠΑΠ.

Στα δίδακτρα προβλέπεται και ειδική κατηγορία για τρίτεκνους, για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πρόβλεψη.

Σημειώνεται ότι στα δίδακτρα στο ωδείο για παράδειγμα ισχύουν μειώσεις για πολύτεκνες οικογένειες, ΑμεΑ, παιδιά ανέργων, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ή για οικογένειες που έχουν και δεύτερο παιδί στο ωδείο ή το παιδί τους παρακολουθεί μαθήματα και για δεύτερο όργανο. Ανάλογα με την περίπτωση οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 15% έως 50%.

Ειδικά τιμολόγια για τις ειδικότητες στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου ισχύουν επίσης για πολύτεκνους, ΑμεΑ και μονογονεϊκές οικογένειες. Εκπτώσεις σε ανέργους, ΑμεΑ, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, ισχύουν στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Δίδακτρα ανάλογα με το εισόδημα και την κατηγορία ισχύουν και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου