ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Ν. Πηλίου μηνύει το ΠΑΚΟΕ για δυσφήμιση

ο-δήμος-ν-πηλίου-μηνύει-το-πακοε-για-δυ-807745

Ομόφωνη απόφαση για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του ΠΑΚΟΕ για δυσφήμιση της παραλίας Μπούφα, έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του ΠΑΚΟΕ που έχρισε… ακατάλληλη την ακτή, η οποία έχει ελεγχθεί και έχει πιστοποιηθεί για την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης -χθες ανακοινώθηκε βάσει νέων μετρήσεων ότι τα νερά είναι εξαιρετικής ποιότητας- και στην οποία υπάρχει αναρτημένη Γαλάζια Σημαία.

Το θέμα έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Νικ. Φορτούνας και όλο το δημοτικό συμβούλιο έγινε μια «γροθιά». Ο ίδιος αμφισβήτησε τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα του ΠΑΚΟΕ, που κάνουν το γύρο της Ελλάδας μέσω του διαδικτύου δυσφημίζοντας την ακτή, προκαλώντας σύγχυση σε κατοίκους και επισκέπτες και πλήγμα στους επαγγελματίες του τουρισμού.

«Το καλαμπούρι με τις ΜΚΟ θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν μπορεί να αδειάζουν οι παραλίες, επειδή βρέθηκε μία ΜΚΟ χωρίς να είναι πιστοποιημένη από πουθενά και έβγαλε την ακτή ακατάλληλη», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Φορτούνας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο χρονικό της δυσφήμισης της περιοχής και υποστήριξε ότι για τους ελέγχους υπάρχουν εξουσιοδοτημένα όργανα της πολιτείας που φέρουν την ευθύνη της υπογραφής για όσα ανακοινώνουν. «Η διεύθυνση υγείας μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει μικροβιακή επιβάρυνση», σημείωσε ο κ. Φορτούνας, αμφισβητώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι δειγματοληψίες και αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ.

«Οι συνθήκες των δειγματοληψιών είναι αδιευκρίνιστες και τα αποτελέσματα αναξιόπιστα. Δεν δεχόμαστε τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ. Δεν μπορεί να δημιουργείται πρόβλημα από το πουθενά για κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Μηλεών, Ευ. Νασιόπουλος. «Μας βάζει σε υποψίες όλο το σκηνικό, το οποίο φαντάζει περίεργο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ενόχλησή τους για τη δυσφήμιση της περιοχής δεν έκρυψαν και οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών, που υπερψήφισαν την πρόταση του δημάρχου για την κατάθεση μήνυσης εναντίον του ΠΑΚΟΕ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου