ΤΟΠΙΚΑ

Αντί για πλεονάσματα… κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

αντί-για-πλεονάσματα-κενά-σε-γυμνάσι-808126

Πλήρης ανατροπή των αναγκών της Μαγνησίας σε εκπαιδευτικό δυναμικό για τα γυμνάσια και λύκεια του νομού. Στα τέλη Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι πλεονάζουν 105 καθηγητές στην περιοχή, με τον υπολογισμό όμως των λειτουργικών κενών ανά σχολική μονάδα, διαπιστώθηκαν όχι υπεραριθμίες αλλά σημαντικά ελλείμματα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η λίστα με τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στο νομό, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ηδη πάντως έχει σταλεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις μέσω των αποσπάσεων και στη συνέχεια με προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρουσιάζονται στην ειδικότητα των φιλολόγων, όπου τα κενά εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 20, αλλά και στον κλάδο των φυσικών και χημικών.

Κι όμως στα τέλη Ιουνίου, είχαν καταγραφεί μόλις 10 κενά και 105 (!) πλεονάσματα εκπαιδευτικών.

Η εικόνα ήταν πλασματική καθώς βασίζεται σε συγκεκριμένη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, βάσει της οποίας γίνεται ο υπολογισμός των κενών. Δεν λαμβάνονται όμως υπόψη οι διευθυντές που δεν διδάσκουν παρά συγκεκριμένες ώρες, δεν υπολογίζεται το ωράριο των καθηγητών…

Ετσι με την έκδοση των λειτουργικών κενών, η Μαγνησία για μία ακόμη χρονιά βγαίνει… μείον σε εκπαιδευτικό δυναμικό. Εκτός από φιλολόγους και φυσικούς – χημικούς, μεγάλες ελλείψεις εντοπίζονται επίσης και στην ειδική αγωγή αλλά και στα τμήματα ένταξης.

Τα κενά που υπάρχουν αναμένεται να καλυφθούν μέσα από τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών που αναμένονται το επόμενο διάστημα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ και στη συνέχεια, θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων για τις θέσεις που δεν θα έχουν καλυφθεί.

Πάντως φέτος, οι διοικητικές μεταβολές, δείχνουν να γίνονται έγκαιρα και αν ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται να υπάρχουν μικρότερα προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου