ΤΟΠΙΚΑ

Θλιβερή η εικόνα στις πηγές του Αγίου Βλασίου

θλιβερή-η-εικόνα-στις-πηγές-του-αγίου-β-808134

Θλιβερή χαρακτηρίζουν την εικόνα των πηγών στον Αγιο Βλάσιο, κάτοικοι της περιοχής και μέλη της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό. Γύρισαν μέχρι και ντοκιμαντέρ, για να δείξουν τι επικρατεί κατηγορώντας τη ΔΕΥΑΜΒ ότι προβαίνει σε χλωρίωση του νερού, χωρίς προηγουμένως να έχει φροντίσει για την καθαριότητα και προστασία των πηγών και των δεξαμενών.

Με.. ξεναγό κάτοικο της περιοχής και μέλος της Κίνησης, στο βίντεο εμφανίζονται πέντε υδρομαστεύσεις στην ρεματιά Κουφάλα, που είτε είναι προσβάσιμες στον οποιοδήποτε καθώς το μεταλλικό καπάκι δεν έχει λουκέτο, είτε ασφαλίζονται με τσιμεντόλιθους «και μέσα μπορεί να πέσουν από φύλλα, μέχρι σαύρες και ποντίκια».

Επίσης καταγγέλλεται ότι οι χώροι γύρω από τις υδρομαστεύσεις δεν καθαρίζονται με αποτέλεσμα να βουλώνουν από ρίζες δέντρων.

Καταγγέλλουν επίσης ότι η μικρή δεξαμενή έχει να καθαριστεί χρόνια, με αποτέλεσμα το νερό να βγαίνει με λάσπη. Αναφέρουν ότι και στο χώρο της κεντρικής πηγής η σήτα είναι τελείως ανοιχτή στο κάτω μέρος και υπάρχει πρόσβαση σε μικρά ζώα, ενώ στην κεντρική δεξαμενή όπου έχει τοποθετηθεί και χλωριωτής «η πόρτα είναι ανοιχτή, οι αεραγωγοί δεν έχουν σήτα προστασίας και ταυτόχρονα μπροστά από τη δεξαμενή υπάρχει διαρροή νερού και τα τελευταία δύο χρόνια το πρόβλημα δεν έχει λυθεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου