ΤΟΠΙΚΑ

Μη κατοικήσιμη η αγροικία στα Κουκουλέικα

μη-κατοικήσιμη-η-αγροικία-στα-κουκουλ-808606

Σε αναλυτική καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε συνολικά 14 σπίτια, μετά από έκρηξη σε αγροικία στα Κουκουλέικα Μηλίνας, προχώρησε χθες τριμελές κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου Βόλου. Το διώροφο από το οποίο προκλήθηκε η έκρηξη -και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 58χρονου ιδιοκτήτη που εκείνη την ώρα κοιμόταν- οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι κατοικήσιμο, δεδομένου ότι διαπιστώθηκαν εκτεταμένες βλάβες στον φέροντα οργανισμό ιδίως στον δεύτερο όροφο, ωστόσο στα υπόλοιπα 14 σπίτια, κυρίως εξοχικά, δεν διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημιές.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τριμελές κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας βρέθηκε χθες το πρωί, για αυτοψία στα Κουκουλέικα, που θυμίζουν… βομβαρδισμένο τοπίο, μετά την έκρηξη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ανέλαβε να καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν σε 14 κατοικίες, κυρίως εξοχικές και να αποφανθεί αν τα σπίτια είναι κατοικήσιμα μετά την καταπόνηση που δέχθηκαν από την ισχυρή έκρηξη.

Η επίσημη έκθεση και το πόρισμα αναμένεται να συνταχθεί σήμερα και να ενημερωθεί τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών.

Ωστόσο από τις πρώτες πληροφορίες που είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Σταυρίδης, με την επιστροφή του κλιμακίου, αργά το μεσημέρι, φαίνεται ότι η σοβαρότητα της κατάστασης περιορίζεται στο σπίτι του 58χρονου, απ’ όπου προκλήθηκε η έκρηξη. «Φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου, ιδίως στο δεύτερο όροφο. Στο ισόγειο η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη. Στα υπόλοιπα 14 σπίτια, το κλιμάκιο δεν διαπίστωσε ζημιές στο φέροντά οργανισμό των κτιρίων. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατοικήσιμα. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί μπορούν να επιδιορθωθούν από τους ιδιοκτήτες τους, δεν υπάρχει όμως κίνδυνος για τους ενοίκους τους», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σταυρίδης.

Την ίδια ώρα, ο δήμος Νοτίου Πηλίου, πρόκειται να στείλει συνεργείο στην περιοχή για να απομακρύνει τα μπάζα.

Οι κάτοικοι στα Κουκουλέικα, εξακολουθούν να είναι σοκαρισμένοι. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα σπίτια τους, δεν τους αφήνει να ξεχάσουν το σκηνικό της έκρηξης. «Γάλλοι και Γερμανοί ιδιοκτήτες σπιτιών φοβήθηκαν ότι έγιναν στόχος τρομοκρατικού χτυπήματος, όπως γίνεται στην Ευρώπη», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Φλέρης.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, πιθανότατα από διαρροή προπανίου σε αγροικία. Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 58χρονος ιδιοκτήτης της αγροικίας, ενώ ζημιές υπέστησαν και γειτονικά σπίτια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου