ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν 1η Αυγούστου οι εκδηλώσεις

αρχίζουν-1η-αυγούστου-οι-εκδηλώσεις-809692

Ανεπανάληπτες στιγμές λατρείας και πολιτισμού για τρίτη συνεχή χρονιά

Με στόχο να προσφέρει στην κατάνυξη του Δεκαπενταύγουστου, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, μέσω του φορέα της «Μαγνήτων Κιβωτός», συνεχίζει και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά -και μάλιστα πολλαπλάσιες εκδηλώσεις- τις «Αυγουστιάτικες παρακλήσεις 2016», που πλέον αποτελούν θεσμό.

«Oλοι γνωρίζουμε ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας. Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη λατρεία με τον πολιτισμό, καθώς οι μέχρι τώρα εκδηλώσεις γνώρισαν μεγάλη ανταπόκριση», είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Ετσι λοιπόν και φέτος με πολύ περισσότερες εκδηλώσεις που ξεκινούν από την 1η Αυγούστου, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τα Σάββατα, θα είμαστε σε πολλά μέρη της επαρχίας, τόσο της Μαγνησίας όσο και στην Αγιά, που ανήκει στη Μητρόπολη, με την ορχήστρα «Ιωνία» που αναδεικνύει τα ανεπανάληπτα τραγούδια που αναφέρονται στην Παναγία», πρόσθεσε.

Απευθύνοντας κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στις εκδηλώσεις, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «θα ζήσουμε ξεχωριστές στιγμές λατρείας και πολιτισμού».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την 1η Αυγούστου από τον Αγιο Στέφανο στις 7.30 το απόγευμα. Η διοργάνωση με το μουσικό σύνολο «Ιωνία» θα συνεχίσει στο Νότιο Πήλιο, το Πήλιο, τη Βελίκα και τον Αλμυρό.

Μάλιστα, οι ιερείς που έχουν αναλάβει την ευθύνη της τοπικής διοργάνωσης επειδή το έθιμο είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό των γεύσεων για τη Μαγνησία θα προσφέρουν και νηστίσιμα εδέσματα.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτός» Νίκος Τσούκας τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση ολόκληρου του προσωπικού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

«Η προσφορά των συνεργαζομένων ανθρώπων είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο θεσμός έχει καθιερωθεί. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και τις Σποράδες» ανέφερε.

Στηρίζει τη συναυλία Μακεδόνα

Επιπλέον, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ανέλαβε υπό την αιγίδα του φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» να στηρίξει και τη συναυλία που διοργανώνει το μουσικό σύνολο Ρυθμός με τον Κώστα Μακεδόνα.

«Συνδράμουμε για να τονώσουμε κυρίως του νέους ανθρώπους του τόπου μας να αναδείξουν το ταλέντο τους» είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κάνοντας γνωστός ότι η «Μαγνήτων Κιβωτός» ανέλαβε τις προσκλήσεις και τα εισιτήρια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου