ΤΟΠΙΚΑ

Η ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης στις Β. Σποράδες!!!

η-ακριβότερη-βενζίνη-της-ευρώπης-στις-851206

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα κατέκτησε τη θλιβερή πρωτιά της υψηλότερης τιμής της βενζίνης. Στην Ελλάδα η Μαγνησία συνεχίζει να κρατά τον τίτλο του «πρωταθλητή» της ακριβότερης αμόλυβδης. Κατά συνέπεια η Μαγνησία φαίνεται να κρατά τα ηνία της ακρίβειας σε όλη την Ευρώπη!
Συγκεκριμένα, πάνω από το 1,5 ευρώ παραμένει η τιμή της αμόλυβδης, με τη χώρα μας να έχει πλέον την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο νομό Μαγνησίας η ακριβότερη, στη Θεσσαλονίκη η φθηνότερη.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο 1,524 ευρώ το λίτρο, από 1,528 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή μειώθηκε κατά 0,4 λεπτά.

Η Ελλάδα είναι η ακριβότερη στην ΕΕ και ακολουθούν Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Γερμανία. Στις υπόλοιπες χώρες-μέλη η μέση τιμή διαμορφώνεται κάτω από 1,4 ευρώ.
Μεγαλύτερες ήταν στο ίδιο διάστημα οι μειώσεις στις τιμές χονδρικής (1 λεπτό το λίτρο) και διυλιστηρίου (1,3 λεπτά).
Οι τιμές ανά νομό κλιμακώνονται σήμερα μέχρι 1,72 ευρώ, από το ακριβότερο πρατήριο που βρίσκεται στη Μαγνησία και ξεκινούν από 1,289 στο φθηνότερο πρατήριο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Όλα αυτά βεβαίως είναι ψιλά γράμματα για τους Έλληνες οδηγούς που έχουν δει το τελευταίο διάστημα στις νησιωτικές περιοχές την αμόλυβδη να χρεώνεται ακόμη και στα 1,80 ευρώ ανά λίτρο! Οδηγοί ΙΧ ανέφεραν ότι το περασμένο σαββατοκύριακο γέμισαν στη Σκιάθο τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με 1,80 ευρώ το λίτρο.

Στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η Μαγνησία συνεχίζει να έχει τη θέση με την υψηλότερη τιμή στη λίστα των τιμών ανά νομό. Από την σελίδα όμως που δείχνει αναλυτικά τις τιμές της αμόλυβδης ανά πρατήριο της Μαγνησίας, η τιμή 1,720 ευρώ απουσιάζει… Κανένα από τα πρατήρια δεν έχει δηλώσει αυτή την τιμή τις τελευταίες ημέρες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τελευταία απουσιάζουν από τον κατάλογο του Παρατηρητηρίου οι τιμές πώλησης της βενζίνης από πρατήρια υγρών καυσίμων των Σποράδων…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου