ΤΟΠΙΚΑ

Στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» ο 58χρονος από την Αργαλαστή

στη-μεθ-του-παπανικολάου-ο-58χρονος-απ-810048

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 7.40 το πρωί ο 58χρονος από την Αργαλαστή, που τραυματίστηκε σοβαρά ξημερώματα του Σαββάτου από διαρροή και έκρηξη προπανίου, στο σπίτι του στα Κουκουλέικα Μηλίνας.

Ο άτυχος 58χρονος, που από το ωστικό κύμα εκσφεδονίστηκε, μαζί με το κρεβάτι του, σε απόσταση πάνω από 10 μέρα, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου και με ποσοστό 80% εγκαυμάτων στο σώμα του.

Σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε μονάδα εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από γιατρό και διασωληνωμένος.

Αυτοψία από την Πολεοδομία

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου, Θανάσης Σταυρίδης, ενημέρωσε ότι χθες ορίστηκαν δύο μηχανικοί για να κάνουν αυτοψία στην περιοχή. «Θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Η περιοχή ανήκει στην αρμοδιότητά μας» ενημέρωσε ο κ. Σταυρίδης.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ζήτησε με έγγραφό της να γίνει αυτοψία, ώστε να τεκμηριωθεί ότι τα σπίτια μπορούν να είναι κατοικήσιμα μετά την καταπόνηση που δέχτηκαν.

Οι κάτοικοι στεναχωρημένοι

Ο κόσμος ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη. «Οι ζημιές είναι πολλές» είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Φλέρης.

«Ο,τι έχει απομείνει από την οικία του 58χρονου πρέπει να γκρεμιστεί. Αυτό που συνέβη εδώ παραπέμπει σε εικόνες της Συρίας, που βλέπεις στην τηλεόραση. Κοιτάζοντας το σπίτι του 58χρονου βλέπεις από πίσω το σαλονάκι μίας μικρής οικίας να είναι σαν βομβαρδισμένο. Εχει ανοίξει τρύπα δύο μέτρα. Το διπλανό σπίτι πιο υπερυψωμένο έχει κι εκείνο ζημιά. Εχει καταστραφεί η σκεπή του και έχει και αρκετές φθορές και στο σκελετό» συμπλήρωσε.

«Οι κάτοικοι είναι πολύ στεναχωρημένοι. Ακόμη πιο στεναχωρημένη είναι η οικογένεια του 58χρονου. Εντυπωσιάζει τι μπορεί να γίνει από στιγμή σε στιγμή» συμπλήρωσε.

Συνεχίζεται η προανάκριση

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όπως είπε ο Διοικητής Χαράλαμπος Πόζογλου, συνεχίζει την προανάκριση. «Η σύνταξη του πορίσματος για τα ακριβή αίτια της έκρηξης θα πάρει πολύ καιρό» ανέφερε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία όρισε πραγματογνώμονα για τη σύνταξη του πορίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το πώς προκλήθηκε ο σπινθήρας. Στο ισόγειο σπίτι του 58χρονου βρίσκονταν εξοπλισμός ταβέρνας που ο συνταξιούχος διατηρούσε πριν πολλά χρόνια. Υπήρχαν ηλεκτρικές συσκευές που δούλευαν, όπως ψυγεία, τρεις φιάλες προπανίου που δεν ήταν σκασμένες.

Σε κλειστούς χώρους αν το προπάνιο έχει διαρροή προκαλεί έκρηξη με σπινθήρα και γι’ αυτό είναι ευθύνη των καταστημάτων να λαμβάνουν όλα τα αρμόδια μέτρα ασφαλείας. Αν μία επιχείρηση χρησιμοποιεί υγραέριο τότε θα πρέπει να έχει άδεια, γίνονται έλεγχοι και επανέλεγχοι. «Είναι θέμα των καταστηματαρχών να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα» είπε ο κ. Πόζογλου.

Η Εισαγγελία Βόλου αναμένει τα αποτελέσματα της προανάκρισης που διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχετικά άρθρα:

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 58χρονος μετά την έκρηξη

Καταστροφική έκρηξη στη Μηλίνα ΣΕ ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΕΪΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου