ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 58χρονος μετά την έκρηξη

μάχη-για-να-κρατηθεί-στη-ζωή-δίνει-ο-58χρ-810443

Μάχη για τη ζωή του δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο 58χρονος συνταξιούχος ναυτικός, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά μετά την καταστροφική έκρηξη στο σπίτι του στα Κουκουλέικα στη Μηλίνα.

Ο 58χρονος παραμένει διασωληνωμένος σε καταστολή στη ΜΕΘ, ωστόσο σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο 80% του σώματός του και από χθες άρχιζε να αντιμετωπίζει και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, απόρροια της γενικότερης επιβαρυμένης κατάστασής του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους γιατρούς ο 58χρονος θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα και αφού σταθεροποιηθεί η κατάστασή του σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων. Η αναζήτηση κρεβατιού πάντως χθες δεν απέδωσε καρπούς.

Την ίδια ώρα στη Μηλίνα και ειδικότερα στην περιοχή Κουκουλέικα, όπου συνέβη η καταστροφική έκρηξη, όλοι είναι συγκλονισμένοι με το πρωτόγνωρο συμβάν, αλλά και ιδιαίτερα ανήσυχοι για την υγεία του συντοπίτη τους και τη μάχη που δίνει για να ξεπεράσει τα πολύ σοβαρά τραύματά του.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Γρηγορίου, πρόεδρος των ιδιοκτητών καφέ, μπαρ και καταστημάτων εστίασης, που διατηρεί εξοχικό λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι που τινάχτηκε στον αέρα, δήλωσε πως αυτό που συνέβη ήταν πράγματι τραγικό. «Η έκρηξη ήταν χειρότερη και από βόμβα. Ακούγονταν απανωτές εκρήξεις, αλλά κανείς μέσα στη νύχτα δεν μπορούσε να καταλάβει τι έχει συμβεί», επισήμανε ο κ. Γρηγορίου, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή, τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι γείτονες και συντοπίτες, ο 58χρονος να τα καταφέρει.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, η έκρηξη αποδίδεται πιθανότατα σε διαρροή προπανίου που σε συνδυασμό ενδεχομένως με σπινθήρα που προκλήθηκε από ηλεκτρική συσκευή που λειτουργούσε στο ισόγειο της κατοικίας του 58χρονου, προκάλεσε την έκρηξη.

Ολο το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από την Πυροσβεστική υπηρεσία θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες, προκειμένου να συνταχθεί το πόρισμα με τα ακριβή αίτια του συμβάντος, καθώς εξετάζονται όλα τα στοιχεία.

Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το διώροφο σπίτι στο οποίο διέμενε η οικογένεια, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε τουλάχιστον 10 σπίτια που γειτνιάζουν με την κατοικία του 58χρονου.

Εκείνη την ώρα ο ίδιος βρίσκονταν μόνος του στο σπίτι, καθώς η σύζυγός του εργάζεται στο Κέντρο Υγείας, ενώ απουσίαζαν και τα παιδιά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου