ΤΟΠΙΚΑ

Αυγουστιάτικες θρησκευτικές –καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

αυγουστιάτικες-θρησκευτικές-καλλι-810459

Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», πιστός στις αρχικές του εξαγγελίες και δεσμεύσεις, συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο, το θεσμό των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2016».

Ήταν το καλοκαίρι του 2014, ένα μήνα μετά την ίδρυση της «Μαγνήτων Κιβωτού», όταν με πρόταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και προέδρου του φορέα, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις». Τόση δε ήταν η ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχία της οργάνωσης, που από τότε ακόμη άρχισαν οι προτάσεις για τις εκδηλώσεις του επόμενου έτους. Αυτή ήταν και η αφορμή να δημιουργηθεί ο πρώτος θεσμός του φορέα.

Τον περσυνό Αύγουστο διοργανώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές, έγιναν περισσότερο γνωστές στους πιστούς και τις αναζήτησαν περισσότερες περιοχές.

Έτσι φέτος, όπως τόνισε ο κ. Ιγνάτιος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, οι εκδηλώσεις θα καλύψουν ολόκληρο το δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και βέβαια σε διαφορετικές περιοχές.

Η οργάνωσή τους είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της Μητρόπολης, από την Αγιά μέχρι την Μηλίνα και από τον Αη Γιάννη Πηλίου μέχρι τον Βόλο και την περιοχή του Αλμυρού.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε επίσης πως οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις» συνδυάζουν τη θρησκευτική λατρεία με τον πολιτισμό. Και φέτος θα παρουσιαστούν παρακλητικά τραγούδια στην Παναγία, ενώ – όπως τόνισε ο κ. Ιγνάτιος – στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος της «Μαγνήτων Κιβωτός» στις γεύσεις, στις εκδηλώσεις θα παρουσιάζονται και τοπικές γεύσεις στο πνεύμα των ημερών, δηλαδή νηστίσιμες..

Οι «Αυγουστιάτικες παρακλήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 13 Αυγούστου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μαγνήτων Κιβωτός», ο κ. Νίκος Τσούκας αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τη στήριξη που παρέχει για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών και των ιδεών του φορέα, ανέφερε πως από την επόμενη χρονιά εκδηλώσεις θα γίνουν και στα νησιά των Σποράδων, ενώ φέτος διοργανώνεται στη Σκόπελο, η «Γιορτή Δαμάσκηνου» στις 19, 20, 21 Αυγούστου, με προσκεκλημένο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου.

Επίσης, μετά την αναζήτηση των πρώτων δύο χρόνων της αρμόζουσας μουσικής εκδήλωσης, κατέληξαν φέτος στην Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» και τον Βασίλη Αγροκώστα, που θα παρουσιάσουν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά μας.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ενώ κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θα αναφέρεται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις του.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Ιγνάτιος, βασικός προσκεκλημένος καλλιτέχνης στις φετινές εκδηλώσεις θα είναι ο τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας. «Συνεργαζόμαστε με όλους και στηρίζουμε τις προσπάθειες νέων ανθρώπων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

*Δευτέρα 1 Αυγούστου, ώρα 19.30: Αγιος Στέφανος, οικισμός δημοσίων υπαλλήλων Βόλου

*Τρίτη 2 Αυγούστου, ώρα 19.30: Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Βελίκα Αγιάς

*Τετάρτη 3 Αυγούστου, ώρα 20.00: Ιερός Ναός Αγίου γεωργίου, Νέα Αγχίαλος

*Πέμπτη 4 Αυγούστου, ώρα 20.00: Ιερός Ναός Αναλήψεως, Αγιος Ιωάννης Πηλίου

*Σάββατο 6 Αυγούστου: Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου, Μηλίνα

*Κυριακή 7 Αυγούστου, ώρα 19.30: Ιερός Ναός Αγίων Κων/νου και Ελένης, παραλία Βόλου

*Δευτέρα 8 Αυγούστου: Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Κανάλια Μαγνησίας

*Τετάρτη 10 Αυγούστου, ώρα 19.30: Ιερός Ναός Αναλήψεως, Αχίλλειον Αλμυρού

*Πέμπτη 11 Αυγούστου, ώρα 19.30: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, Πορταριά Πηλίου

*Παρασκευή 12 Αυγούστου, ώρα 19.30: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Νεοχώρι Πηλίου

*Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 19.30: Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου, Πτελεός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου