ΤΟΠΙΚΑ

Ετσι καταστρέφουν την τοπική οικονομία

ετσι-καταστρέφουν-την-τοπική-οικονομ-851206

Το παρθενικό της ταξίδι στην Ελλάδα εκτελεί αύριο το μεσημέρι η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία, ιρλανδικών συμφερόντων, Ryanair. Η πρώτη πτήση από Φρανκφούρτη θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στις 4:30 μ.μ., σηκώνοντας την αυλαία της δεύτερης σταθερής αεροπορικής γραμμής μετά την Air Berlin.

Στις 27 Μαΐου εγκαινιάζεται η αεροπορική σύνδεση του Βόλου και της Θεσσαλίας με το Μιλάνο. Το άνοιγμα της Ryanair στην ελληνική αγορά δείχνει να ξεκινά με καλούς οιωνούς, καθώς οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πρώτες πτήσεις είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

O Βόλος ανοίγει φτερά για Φρανκφούρτη και Μιλάνο και μέσω των δύο ευρωπαϊκών πόλεων για δεκάδες άλλους προορισμούς, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια της Ryanair, που δεν παρεμποδίζονται στο ελάχιστο από τη νέα καθυστέρηση της παράδοσης του νέου αεροσταθμού, όπως επαναλάμβανε χθες η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη.

Στην προσέλκυση τής νούμερο ένα αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη είχε «ποντάρει» η Μαγνησία για την ολοκλήρωση του νέου αεροσταθμού στη Νέα Αγχίαλο. Όμως το ελληνικό δημόσιο δεν δείχνει να πτοείται…

Το νέο τέρμιναλ δεν θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επιβάτες των πρώτων πτήσεων της Ryanair λόγω της νέας καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της εργολαβίας.

Ο αερολιμενάρχης Ν. Ευσταθίου, ερωτηθείς χθες από τον «Τ», ενημέρωσε ότι ο νέος αεροσταθμός θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος Ιουνίου και εάν…

Ο ίδιος δήλωσε ότι ως «χρήστης» του έργου δεν είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομέρειες για τα εμπόδια που έβγαλαν την παράδοση του έργου εκτός και του νέου χρονοδιαγράμματος, μετά την παράταση που δόθηκε και παρήλθε στις 30 Απριλίου.

Πάντως εκτίμησε ότι είναι αδύνατο το καινούργιο κτήριο να λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες. «Δεν μπορώ να σας διαφωτίσω, δεν ξέρω τα προβλήματα. Κάτι υπογραφές περιμένουν, για κάτι χρήματα, θα δούμε…», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, αν και συμμετείχε στην πρόσφατη σύσκεψη, η οποία κατέληξε στην ανάγκη μιας νέας συμπληρωματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ στο κενό έπεσε η πρόταση της Νομαρχίας για κίνηση των λεωφορείων των επιβατών γύρω-γύρω και μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του χώρου που θα συνδέει το διάδρομο προσγείωσης με το νέο τέρμιναλ. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν δίνει την άδεια.

20.000 επισκέπτες
Η συμφωνία για τακτικές πτήσεις της Ryanair, την οποία μετά από διαρκείς διαβουλεύσεις δύο ετών κατάφερε να κλείσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, μεταφράζεται σε 20.000 επισκέπτες, 140.000 διανυκτερεύσεις σε όλη τη Θεσσαλία, 14.000.000 ευρώ τζίρο, 5.500.000 ευρώ κέρδος για το 2010. H Ryanair εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον «κράχτη» και για άλλες αντίστοιχες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. Με μέση τιμή εισιτηρίου μόλις 45 ευρώ η Ryanair συνδέει 150 προορισμούς.

Η Ryanair δρομολογεί δύο πτήσεις την εβδομάδα από και προς το αεροδρόμιο Bergamo στο Μιλάνο και δύο από και προς το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης ξεκινούν από 20 Μαΐου κάθε Πέμπτη και Κυριακή και θα διαρκέσουν ως τις 28 του Οκτώβρη. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 24,99 ευρώ και φτάνουν έως τα 59,99 ευρώ. Έτσι ενδεικτικά ένα εισιτήριο για τις 6 Ιουνίου με επιστροφή στις 10 Ιουνίου θα κοστίσει στο σύνολο και με όλα τις επιπλέον χρεώσεις λιγότερα από 70 ευρώ!!!

Στο αεροδρόμιο Bergamo του Μιλάνου οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου κάθε Πέμπτη και Κυριακή και θα διαρκέσουν έως τις 28 του Οκτώβρη. Οι τιμές των εισιτηρίων και από προς Μιλάνο ξεκινούν από τα 24,99 ευρώ.

Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται από το site της εταιρίας www.ryanair.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου