ΤΟΠΙΚΑ

35χρονος Βολιώτης βίωσε τον τρόμο – Συγκλονιστική μαρτυρία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

35χρονος-βολιώτης-βίωσε-τον-τρόμο-συγ-810756

Ο Νίκος Ζυγούρης από το Βόλο, υπάλληλος πληροφορικής στην ΑΓΕΤ Ηρακλής και αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ το ταξίδι του στο Μόναχο.

Ταξίδεψε πριν από λίγες ημέρες στη γερμανική πόλη, όπου διαμένουν οικογενειακοί φίλοι, έχοντας προγραμματίσει να κάνει τις τελευταίες αγορές πριν από το γάμο του τέλος καλοκαιριού.

«Βρέθηκε» όμως κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα και είχε πραγματικά άγιο, καθώς την ώρα που ο 18χρονος «μοναχικός λύκος» άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκορπώντας το θάνατο, ο νεαρός Βολιώτης απείχε λίγα μέτρα από την είσοδό του στο εμπορικό κέντρο Olympia όπου προγραμμάτιζε να κάνει τα ψώνια του.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει πως παρ’ ολίγον να είχε διατρέξει σοβαρό κίνδυνο και μακαρίζει την τύχη του, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ νωπά ακόμη τα γεγονότα και όσα ακολούθησαν μέχρι και χθες όπου σταδιακά άρχισε να επιστρέφει η πόλη του Μονάχου σε κανονικούς ρυθμούς.

«Ημουν λίγα μέτρα μακριά από το εμπορικό κέντρο στο οποίο κατευθυνόμουν για ψώνια όταν ξαφνικά άρχισα να βλέπω κόσμο να τρέχει πανικόβλητος, ενώ συνεχείς πυροβολισμοί έσκιζαν τον αέρα. Επικρατούσε κυριολεκτικά ένα χάος. Πάνοπλοι αστυνομικοί έτρεχαν προς πάσα κατεύθυνση, ενώ φωνές και κλάματα ακούγονταν από παντού. Κανείς δεν ήξερε τι είχε συμβεί, όμως όλοι έτρεχαν για να προστατευθούν» ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Ζυγούρη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Το μόνο που άκουγες ήταν κλάματα και ουρλιαχτά» συνεχίζει ο ίδιος συγκλονισμένος αφού όπως λέει τελικά ήταν θέλημα θεού να μην βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο εκείνη τη στιγμή.

Και σαν να περνάνε όλα εκείνα τα δραματικά λεπτά από μπροστά του ξανά και ξανά. «Επικρατούσε πανικός παντού. Οι δρόμοι έκλεισαν αμέσως. Σταμάτησε κάθε κυκλοφορία στο μετρό, το σταθμό του τρένου και των λεωφορείων. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος και προσπαθούσε να κρυφτεί. Πολλές γυναίκες έχοντας στην αγκαλιά τα παιδιά τους, έβγαιναν τρομοκρατημένες από το κτίριο. Ολοι έτρεχαν να απομακρυνθούν από το εμπορικό κέντρο που ήταν γεμάτο καθώς όλα συνέβησαν εν ώρα αιχμής» τονίζει.

Μετά τα πρώτα λεπτά του σοκ, ο ίδιος έσπευσε να ειδοποιήσει τους δικούς του ανθρώπους στο Βόλο ότι είναι καλά στην υγεία του και φυσικά να τους εξιστορήσει την συγκλονιστική του εμπειρία.

Χθες το βράδυ ο Νίκος Ζυγούρης αναμένονταν να επιστρέψει στην ασφάλεια της οικογένειάς του και στην καλή του, είναι ωστόσο βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τα όσα συγκλονιστικά βίωσε προχθές Παρασκευή το απόγευμα στην καρδιά του Μονάχου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Χθες τα καταστήματα στο εμπορικό κέντρο έμειναν κλειστά όπως απαθανάτισε ο φακός του Νίκου Ζυγούρη

Ο Νίκος Ζυγούρης έξω από το εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου λίγα λεπτά μετά το μακελειό συγκλονισμένος για όσα βίωσε μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το χάος που δημιουργήθηκε

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου