ΤΟΠΙΚΑ

150 νέοι δάσκαλοι ορκίστηκαν χθες στο Π.Θ. [εικόνες]

150-νέοι-δάσκαλοι-ορκίστηκαν-χθες-στο-π-θ-810897

Μαθήματα ζωής από νεαρή απόφοιτη του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόβλημα κώφωσης δεν εμπόδισε τη Λίτσα – Ειρήνη Καραμάνη να σπουδάσει δασκάλα και χθες παρέλαβε το πτυχίο της καταχειροκροτούμενη από τους φίλους και συγγενείς της που παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας στο αμφιθέατρο «Κορδάτος».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η υπόθεση σπουδές για μία κωφή φοιτήτρια δεν ήταν εύκολη. «Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες. Είχα πάντα δίπλα μου διερμηνέα αλλά και την υποστήριξη των καθηγητών μου κι έτσι τα κατάφερα», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το πρόβλημα κώφωσης δεν εμπόδισε τη Λίτσα- Ειρήνη Καραμάνη να σπουδάσει δασκάλα και χθες παρέλαβε το πτυχίο της

Ερωτηθείσα για τις υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη στήριξη των φοιτητών με αναπηρίες επικαλέστηκε τη δική της εμπειρία. «Υπήρχαν πολύ καλές διερμηνείες. Υπάρχουν όμως και ελλείψεις σε υποδομές. Ολοι κάνουν προσπάθεια. Σημαντική είναι και η λειτουργία του γραφείου πρόσβασης. Προσπαθούν αποκαταστήσουν ελλείψεις και να λύσουν προβλήματα», ανέφερε η ίδια.

Η Λίτσα – Ειρήνη Καραμάνη έχει ήδη κάνει την αίτησή της προκειμένου να προσληφθεί ως αναπληρώτρια στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενδεχομένως και στην ειδική αγωγή. «Θα δω τι επιφυλάσσει το μέλλον. Δεν γνωρίζω. Εχω όμως ελπίδα και δύναμη», υπογράμμισε.

Στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας υπήρχε μετάφραση στη νοηματική γλώσσα τόσο για την απόφοιτη του τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά και για φίλους και μέλη της οικογένειάς της που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Πρωτιά στο δεύτερο πτυχίο

Πρώτη αποφοίτησε από το τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης, η Βολιώτισσα Κατερίνα Κασσαβέτη, η οποία διάβασε χθες τον όρκο.

Δεύτερο πτυχίο ως δασκάλα μετά τη γεωπονία για την Κατερίνα Κασσαβέτη

Για την Κατερίνα Κασσαβέτη, αυτό ήταν το δεύτερο πτυχίο. «Πέρασα με κατατακτήριες εξετάσεις στη σχολή. Είμαι απόφοιτος και της Γεωπονικής Σχολής. Αυτό είναι το δεύτερο πτυχίο μου», ανέφερε.

Σχολιάζοντας την επιλογή της να παρακολουθήσει και δεύτερη σχολή, η Κατερίνα Κασσαβέτη υπογράμμισε ότι το έκανε από αγάπη για τη διδασκαλία και τα παιδιά. «Ηταν κάτι που μου άρεσε πολύ. Η επαφή με τα παιδιά, η διδασκαλία, όλο το κλίμα στην τάξη, είναι μία μεγάλη εμπειρία», είπε τονίζοντας ότι αυτό θα είναι και το επαγγελματικό μονοπάτι που θα ακολουθήσει.

150 νέοι δάσκαλοι

Χθες, στην αγορά εργασίας βγήκαν και επίσημα 150 περίπου νέοι δάσκαλοι, που όμως δεν ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον στη δημόσια εκπαίδευση, όπου οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο. Με πίστη και υπομονή κι αν αγαπάς αυτό που κάνεις πάντοτε θα βρεις κάποια διέξοδο. Αυτό που έχει σημασία είναι να μη χάνουμε την ελπίδα μας. Σαφώς και ζούμε σε δύσκολες εποχές, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω», σχολίασε η αριστούχος απόφοιτη Κατερίνα Κασσαβέτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου