ΤΟΠΙΚΑ

Οι Ενοπλες δυνάμεις θρηνούν την απώλεια του Στέλιου Σαλωνίτη

οι-ενοπλες-δυνάμεις-θρηνούν-την-απώλε-812229

Bαρύ το πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα στην Αεροπορία Στρατού για το θάνατο του Αντιστράτηγου ε.α. Στυλιανού Σαλωνίτη. Ο Στυλιανός Σαλωνίτης, επίτιμος διευθυντής της Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού διετέλεσε διοικητής στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο την περίοδο 2010-2012 και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του αλλά και το προσωπικό.

Εχασε τη μάχη με την επάρατο σε ηλικία 57 χρόνων προχθές και κηδεύτηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, παρουσία πλήθους αξιωματικών από το Βόλο. Ο Στέλιος Σαλωνίτης συνταξιοδοτήθηκε πριν από τρία χρόνια από την Αεροπορία Στρατού την οποία υπηρέτησε με αυταπάρνηση και απαράμιλλο θάρρος από την αρχή της καριέρας του. Απόφοιτος του ’81 από τη Σχολή Ευελπίδων ξεχώρισε αμέσως ως αξιωματικός για αυτό και είχε πολλές διακρίσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο ΝΑΤΟ που υπηρέτησε.

Συντετριμμένοι οι συνάδελφοί του ταξίδεψαν από το Βόλο στην Ημαθία για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Συγκλονισμένος ο φίλος του Κώστας Μανιάτης, αντιστράτηγος ε.α. και αντιπρόεδρος της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε την οδύνη του υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για ένα σπάνιο στρατιωτικό.

Ο κ. Μανιάτης ήταν εκείνος που εκφώνησε τον επικήδειο στην εξόδιο ακολουθία εκ μέρους του Δ.Σ. της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού της οποίας ήταν μέλος ο Αντιστράτηγος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Φεύγει από τη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια και αυτή της Αεροπορίας Στρατού, ένας εξαίρετος Αξιωματικός, ένας λάτρης του Στρατού και της Αεροπορίας Στρατού, ένας συνειδητός εργάτης, ένας εξαίρετος οικογενειάρχης και ένας λαμπρός πατριώτης

Παιδί από τους Αγίους Αναργύρους και την Υπάτη ξεκίνησε την πορεία του στο Στρατό με μοναδικό όπλο την αγάπη του για αυτόν, τις ικανότητες του και τη δουλειά του. Ακολούθησε μια εξαιρετική επαγγελματική σταδιοδρομία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, εργαζόμενος απ’ όπου και αν περνούσε, αθόρυβα και σεμνά προσφέροντας ότι περισσότερο μπορούσε με ειλικρίνεια και συνέπεια. Υπηρέτησε σε κρίσιμες θέσεις, με αποκορύφωμα αυτές του Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και του Διευθυντή της.

Πάντοτε σεμνός, ουσιαστικός, βαθιά συναισθηματικός για όσους τον γνώριζαν , ακριβοδίκαιος και ενθουσιώδης με ότι καταπιανόταν πάντοτε ένας άνθρωπος με σταθερές ιδεολογικές αρχές και οράματα. Σταράτα και καθαρά λόγια, παλικαρίσια και κοφτερή σκέψη, τολμηρή στάση ζωής. Αυτές είναι οι πολύτιμες παρακαταθήκες που αφήνει πίσω του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για τις προσπάθειες και τον αγώνα που έκανε για την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής της Αεροπορίας Στρατού, με αποκορύφωμα την εκδήλωση τον Φεβρουάριο του 2013 στην ΛΑΕΔ και το λεύκωμα που εξέδωσε με την ιστορία της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Ηταν πάντα κοντά στη Λέσχη Αεροπορίας Στρατού ως Μέλος της, στηρίζοντας όλες τις προσπάθειές μας για το κοινό καλό της Α.Σ. και των συναδέλφων μας.

Τον τελευταίο καιρό έδωσε ένα διαφορετικό αγώνα, έναν αγώνα άνισο, η στάση του όμως ήταν γενναία, αξιοπρεπής, με ψηλά το κεφάλι, παλικάρι όπως πάντα! Στις μάχες όμως όπως ξέρετε δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτεροι.
Στέλιο, σε χαιρετούμε, με αισθήματα αγάπης σεβασμού και θαυμασμού .και είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα για τη διαδρομή σου, τη στάση ζωής σου και την ποιότητα της προσωπικότητάς σου.

Πάνω απ’ όλα, όμως δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, η σύζυγός σου Αντωνία και η κόρη σου Μαρία, που έχουν το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου