ΤΟΠΙΚΑ

“Μετακομίζει” στο Ματσάγγου το Οικονομικό Τμήμα του Π.Θ.

μετακομίζει-στο-ματσάγγου-το-οικον-812614

Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν μπει και οι τελευταίες πινελιές στο κτίριο Ματσάγγου, το οποίο από το νέο ακαδημαϊκό έτος αναμένεται να υποδεχθεί τους φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που επιτέλους αποκτούν τη δική τους μόνιμη στέγη. Το οικονομικό σήμερα στεγάζεται στο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο, οι χώροι του οποίου δεν επαρκούν για την πλήρη ανάπτυξη του τμήματος που αριθμεί 900 φοιτητές εκ των οποίων οι 800 είναι ενεργοί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, Μιχάλη Ζουμπουλάκη, οι εργασίες ολοκληρώνονται τέλος Ιουλίου και μέχρι τέλος Αυγούστου, αναμένεται να γίνει η διοικητική παραλαβή του έργου.

Στη συνέχεια το τμήμα χρειάζεται μόλις μία εβδομάδα για να μετακομίσει στη νέα μόνιμη στέγη του. «Ηδη αναζητούμε τον εργολάβο που θα αναλάβει τη μεταφορά στο νέο κτίριο», ανέφερε ο κ. Ζουμπουλάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι τα μαθήματα για το νέο ακαδημαϊκό έτος θα ξεκινήσουν στην ανακαινισμένη πτέρυγα του κτιρίου Ματσάγγου. «Θα καταφέρουμε να πάμε στη νέα μας στέγη, αν όλα πάνε καλά, είτε λίγο πριν είτε μετά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών», σημείωσε.

Το ανακαινισμένο κτίριο καλύπτει σχεδόν εξ ολοκλήρου τις ανάγκες του τμήματος που αναπτύσσεται συνεχώς. Διαθέτει 10 αίθουσες διδασκαλίας, τέσσερις αίθουσες που θα λειτουργήσουν ως ερευνητικά εργαστήρια, τρία εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και ένα μεγάλο χώρο που θα λειτουργήσει ως βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο που δεν διέθετε το τμήμα.

Ωστόσο στο κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας δεν μπόρεσε να δημιουργηθεί αμφιθέατρο και οι ανάγκες θα καλύπτονται στο αμφιθέατρο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η δημιουργία μόνιμης στέγης για το οικονομικό τμήμα ήταν πάγιο αίτημα από συστάσεως του τμήματος το 1999. «Από την αρχή περιμέναμε ένα δικό μας κτίριο, μία μόνιμη στέγη και επιτέλους μας παρέχεται. Η διαδικασία κύλησε σχετικά σύντομα από τότε που λήφθηκε η απόφαση αξιοποίησης της πτέρυγας του Ματσάγγου. Είχαμε τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο εργολάβος αποδείχθηκε αξιόπιστος και το έργο ολοκληρώθηκε σχετικά σύντομα», ανέφερε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου