ΤΟΠΙΚΑ

Στα ύψη οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο Δ.Σ. Βόλου για τη Γιορτή Κρασιού

στα-ύψη-οι-τόνοι-της-αντιπαράθεσης-στο-813737

Το ενδιαφέρον μόλις δύο πολιτιστικών συλλόγων να διοργανώσουν τη φετινή γιορτή κρασιού στη Ν. Αγχίαλο, οδήγησε στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αποκλεισμό συλλόγου με 600 μέλη και άφησε αιχμές για αλισβερίσι με σύλλογο με μόλις 23 μέλη με τον οποίο ο Δήμος είναι σε δικαστική διαμάχη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Ζέρβας εξήγησε ότι από το 2011 ο τρόπος της διοργάνωσης έχει αλλάξει. «Οι σύλλογοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση της γιορτής και καταθέτουν αίτηση στο δήμο για την παραχώρηση του χώρου. Φέτος δύο σύλλογοι κατέθεσαν αιτήσεις. Ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν κατέθεσε αίτηση, άρα δε υπάρχει ούτε απόρριψη ούτε αποκλεισμός», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά, ο δήμος θα έχει και έσοδα από την παραχώρηση του χώρου, ύψους 2.000 ευρώ.

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν αιτήσεις κι άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι.

«Πρέπει να δοθεί παράταση ώστε να καταθέσουν κι άλλοι σύλλογοι τις αιτήσεις τους για να μην υπάρχουν υπόνοιες ευνοιοκρατίας», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου