ΤΟΠΙΚΑ

Πεζός όρμησε σε ποδηλάτισσα στο κέντρο του Βόλου

πεζός-όρμησε-σε-ποδηλάτισσα-στο-κέντρ-813882

Απίστευτο περιστατικό βίας πριν δεκαπέντε μέρες στο Βόλο και μάλιστα στο κέντρο της πόλης και σε ώρα αιχμής, με θύμα φοιτήτρια ποδηλάτισσα.

Πεζός της επιτέθηκε και την έριξε στο οδόστρωμα επειδή δεν πρόλαβε να σταματήσει έγκαιρα στο κόκκινο φανάρι και γι’ αυτό συνέχιζε να ποδηλατεί παραβιάζοντάς το.

Τα περιστατικό συνέβη στην οδό Δημητριάδος με Ελ. Βενιζέλου την Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2016, στις 8.30 το πρωί. Η κοπέλα οδηγούσε το ποδήλατο σε αργό ρυθμό, όταν σοκαρισμένη αντιλήφθηκε έναν πεζό από δεξιά της να κατεβαίνει το οδόστρωμα και αίφνης να ορμάει επάνω της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, προφανώς εκνευρισμένος από την παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη, περίμενε το ποδήλατο να φτάσει στο ύψος του, κατέβηκε το πεζοδρόμιο και στη συνέχεια άρπαξε την κοπέλα και την απώθησε ρίχνοντας στο δρόμο με τα χέρια του.

Η νεαρή οδηγός ανυπεράσπιστη δεν μπόρεσε ούτε καν να αμυνθεί. Η φίλη της, που ήταν στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, όταν συνέβη το περιστατικό, μπόρεσε μόνο να συγκρατήσει το ποδήλατο και να παραμείνει όρθια, επίσης σοκαρισμένη, έμεινε να κοιτάζει τρομαγμένη τον άνδρα.

Η οδηγός έπεσε στην άσφαλτο και χτύπησε το χέρι της. Μπροστά της, έβλεπε τον πεζό να απομακρύνεται, ενώ εξύβριζε τόσο την ίδια όσο και τη φιλενάδα της.

Πίσω από τις δύο κοπέλες ήταν σταματημένα τα αυτοκίνητα στο κόκκινο φανάρι και ήταν ευτύχημα το γεγονός που κάποιο όχημα δεν συνέχισε την πορεία του… Ωρα αιχμής ήταν… Οι οικογένειές τους δεν μπορούν να διανοηθούν τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε διαφορετική περίπτωση.

Πεζοί και οδηγοί αυτοκινήτων, στο μεταξύ, παρακολουθούσαν το περιστατικό παγωμένοι. Δυστυχώς, κανένας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντέδρασε για να προστατέψει τα κορίτσια ή να τα βοηθήσει, ίσως επειδή η συμπεριφορά του πεζού ήταν απρόβλεπτη και γι’ αυτό αιφνιδίασε.

Ενας ηλικιωμένος κύριος από την άλλη πλευρά του πεζοδρομίου διέσχισε τη διάβαση και φάνηκε επίσης σα να μην έδινε σημασία.

Η νεαρή φοιτήτρια απευθύνθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου έμεινε έξι ολόκληρες ώρες. Είχε ραγίσει το χέρι της και οι γιατροί της έβαλαν γύψο.

Μέχρι σήμερα τόσο η ίδια όσο και η φιλενάδα της που την είχε επισκεφτεί στο Βόλο από την Αθήνα δεν μπορεί να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ.

Η οικογένειά της κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. «Θεωρώ ότι είναι μία βίαιη, ακραία και αδικαιολόγητη επίθεση σε έναν πολίτη ανυπεράσπιστο, σε ένα κορίτσι που δεν ήταν σε θέση να αμυνθεί. Η αδυναμία του θύματος και το γεγονός ότι ήταν γυναίκα δεν είναι τυχαία στοιχεία, αλλά αντιθέτως πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η μητέρα της.

Ως μητέρα η γυναίκα καταθέτει ότι: «οι δύο κοπέλες υπέστησαν ισχυρό ψυχολογικό σοκ και αναστατωμένες ήρθαν στην Αθήνα, φοβισμένες από την ξαφνική βία που δέχθηκαν. Το χέρι της κόρης μου έχει υποστεί ράγισμα και ως εκ τούτου θα το έχει στο γύψο για αρκετό χρονικό διάστημα».

Φυσικά όλα τα καλοκαιρινά σχέδια άλλαξαν άρδην. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. «Θα μπορούσε η κόρη μου να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο, καθώς ήταν πεσμένη κάτω, αν δεν ήταν σταματημένα τα αυτοκίνητα λόγω της φωτεινής σήμανσης. Δε θέλω να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί!», αναφέρει η ίδια.

Η οικογένεια της μαθήτριας εκτιμά ιδιαίτερα την κοινότητα του Βόλου και τη σχέση της με τους φοιτητές. Παρακαλεί αν κάποιος είδε το περιστατικό, να δώσει στοιχεία είτε στην Αστυνομία, είτε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όπου υπάρχουν τα στοιχεία της οικογένειας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου