ΤΟΠΙΚΑ

Στοιχεία για προμήθεια και διακίνηση καυσίμων των ενόπλων δυνάμεων

στοιχεία-για-προμήθεια-και-διακίνηση-814435

Στο ζήτημα της προμήθειας και διακίνησης καυσίμων των ενόπλων δυνάμεων επανέρχεται ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητώντας την άμεση κατάθεση των σχετικών εγγράφων, καθώς το ερώτημα που είχε θέσει προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, από τις 22 Ιανουαρίου 2016, εξακολουθεί να παραμένει αδικαιολογήτως αναπάντητο.

Ο βουλευτής Μαγνησίας στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής: «Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο εν λόγω ερώτημα, επανέρχομαι ζητώντας για μια ακόμη φορά να εξεταστεί το ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων. Δεδομένου μάλιστα ότι τον τελευταίο χρόνο κανένα στοιχείο για τους ελέγχους δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας και επειδή πρόκειται για ένα μείζον θέμα που έχει κατά καιρούς απασχολήσει προηγούμενες κυβερνήσεις και την Ελληνική κοινωνία, κρίνεται απαραίτητο να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Αν έχει εγκατασταθεί σύστημα εισροών – εκροών που να διασφαλίζει την προμήθεια και τη διακίνηση των καυσίμων, των ενόπλων δυνάμεων από το λαθρεμπόριο;
  2. Να καταθέσει στη Βουλή τα πορίσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων, που διενεργήθηκαν από το ΣΔΟΕ για την ποιότητα των καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το έτος 2015 και το α΄ εξάμηνο του 2016. Πρόκειται για ελέγχους του ΣΔΟΕ που αποφασίστηκαν από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος το 2012, με σύμφωνη γνώμη του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας, βάσει της οποίας πρέπει ανά δίμηνο να υποβάλλονται αναφορές των πορισμάτων;» καταλήγει η ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου