ΤΟΠΙΚΑ

Πίσω στους δρόμους του Βόλου με κονκάρδα τα αδέσποτα

πίσω-στους-δρόμους-του-βόλου-με-κονκάρ-814883

Σαν δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς δημοτών θα επιστρέφουν τα αδέσποτα που θα περισυλλέγονται και θα υποβάλλονται σε στείρωση, εμβολιασμό και τοποθέτηση ειδικού «τσιπ» από το δήμο Βόλου και δύο φιλοζωικά σωματεία της πόλης, όπως ενημερώνει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, η οποία ευχαριστεί το δήμο Βόλου για τη συνεργασία, με σκοπό την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και φυσικά πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας των δημοτών.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινή ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, την οποία υπογράφει εκ μέρους του Δ.Σ. η Μάγδα Σουσουρή, αναφέρονται τα εξής:

«Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε την 24 Ιουνίου 2016 μεταξύ αφενός αυτής, εκπροσωπούμενης από την κα. Πρόεδρο, την κα. Αντιπρόεδρο και την κα. Γραμματέα του Σωματείου και αφετέρου του δήμου Βόλου, εκπροσωπούμενου από τον κ. αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αναστάσιο Μπατζιάκα, ευχαριστεί τον δήμο Βόλου για τη συνεργασία με σκοπό την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και φυσικά πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας των δημοτών.

Σύμφωνα με το μνημόνιο αυτό ο δήμος Βόλου σε συνεργασία με τα δυο Φιλοζωικά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Βόλου θα επιχειρήσει μια πιο στοχευμένη και οργανωμένη προσπάθεια, όπως ορίζει ο νέος Ν. 4235/2014, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε: Οπως μεριμνήσει από τούδε και στο εξής για την περισυλλογή, στείρωση και περίθαλψη των δεσποζόμενων ζώων, δημιουργήσει μια βάση καταγραφής δεδομένων των αδέσποτων και τοποθέτηση σε αυτά ειδικών «τσιπ» και το κυριότερο θα προβεί σε νέες εργασίες εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου με την κατασκευή νέων στεγάστρων, ποτίστρων και ταϊστρών ώστε να φιλοξενούνται και να περιθάλπτονται περισσότερα αδέσποτα ζώα σε ένα περιβάλλον που θα εξασφαλίζει την ευζωία αυτών. Μάλιστα συμφωνήθηκε να δεντροφυτευτεί ο χώρος του Δημοτικού Κυνοκομείου με τη βοήθεια εθελοντών, μαθητών και προσκόπων.

Προς γνώση των δημοτών επισημαίνουμε ότι στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης τα αδέσποτα που θα περισυλλέγονται και θα υποβάλλονται σε στείρωση, εμβολιασμό, τοποθέτηση ειδικού «τσιπ» κλπ. θα επιστρέφουν ως δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των δημοτών σε κατοικημένη περιοχή φέροντας όμως σχετική κονκάρδα, που θα βεβαιώνει όλα τα παραπάνω και δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Σκοπός της εν λόγω δράσης, όπως διαβεβαίωσε και ο κ. αντιδήμαρχος αλλά και ο ίδιος ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιος Θεοδώρου κατά τη συνάντησή μας για την υπογραφή του Μνημονίου, είναι τα αδέσποτα να περιθάλπονται και να απελευθερώνονται στη συνέχεια, όπως ορίζει ο Νόμος, εντός του «αστικού ιστού» προκειμένου να φροντίζονται από όποιον από εμάς τους δημότες έχει τη δυνατότητα και να μην αφεθούν στην τύχη τους, σε κάποια απομακρυσμένη ακατοίκητη περιοχή χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν την τροφή και το νερό και εν τέλει να πεθαίνουν, όπως συνέβαινε έως σήμερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου