ΤΟΠΙΚΑ

Δύο φορτηγά σκουπίδια από σπίτι -ζούγκλα στο Βόλο

δύο-φορτηγά-σκουπίδια-από-σπίτι-ζούγκ-814942

Δύο φορτηγά αυτοκίνητα κλαδιά, χόρτα, σκουπίδια απομάκρυναν χθες οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Βόλου από το προαύλιο εγκαταλειμμένης οικίας στην οδό Τρικούπη με Λόρδου Βύρωνος, που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

Συνεργείο των Υπηρεσιών παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικών άνοιξαν το λουκέτο από την πόρτα, με σκοπό να καθαρίσουν την αυλή – ζούγκλα του σπιτιού, η οποία λειτουργούσε σαν αποθήκη στην οποία έβρισκαν καταφύγιο, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχή, ποντίκια και ερπετά.

Οι Υπηρεσίες ξεκίνησαν τις εργασίες στις 8 το πρωί και συνέχισαν να δουλεύουν ακατάπαυστα μέχρι τη 1 το μεσημέρι, όμως οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν και θα συνεχιστούν και σήμερα.

Η αυλή, όπως αναφέρθηκε, είχε κυριολεκτικά μετατραπεί σε δάσος, ενώ στο προαύλιο υπήρχε μεγάλος όγκος απορριμμάτων, σακούλες, σκουπίδια, γλάστρες, καθώς ο χώρος λειτουργούσε και σαν άτυπη χωματερή.

Εξι συνολικά υπάλληλοι προχώρησαν στο κλάδεμα των κλαδιών των δέντρων, αλλά και στην κοπή των χόρτων, την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Στο σημείο είχε γίνει αυτοψία από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων όπου διαβιβάστηκε το έγγραφο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση καθώς υπήρχε απειλή για τη δημόσια υγεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν ότι στην αυλή υπήρχαν ποντίκια, ερπετά. Είχαν απευθυνθεί με αίτημά τους στο ΚΕΠ, καθώς ο χώρος είχε μετατραπεί σε εστία ρύπανσης.

Τελικά, ο καθαρισμός του χώρου κατέστη δυνατό και ξεκίνησε χθες μετά από εισαγγελική παραγγελία. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου όγκου του πρασίνου, αλλά και των απορριμμάτων η καθαριότητα θα συνεχιστεί και σήμερα στην οικία.

Από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Βόλου έχει κληθεί για να επέμβει κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για καθαρισμό τουλάχιστον 77 κτιρίων δημοτικών και ιδιωτικών κτιρίων, κατά κύριο λόγο εγκαταλειμμένων σπιτιών.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Βιολέτα Καντόλα δήλωσε ότι «σε όλες τις περιπτώσεις οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου για να παρέμβουν χρειάζεται να έχουν εισαγγελική παραγγελία και η καθαριότητα γίνεται πάντοτε παραγγελία Εισαγγελέα και Αστυνομικών.

Οι εισαγγελικές παραγγελίες εκτελούνται κάθε Πέμπτη. Χωρίς Εισαγγελέα και αστυνομικούς δεν μπορούμε να παρέμβουμε» κατέληξε.

Το εγκαταλειμμένο σπίτι μετά την καθαριότητα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου