ΤΟΠΙΚΑ

Κολατσιό σε 100 μαθητές στην περασμένη σχολική χρονιά

κολατσιό-σε-100-μαθητές-στην-περασμένη-σ-815289

Στις προτεραιότητες της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καταγράφεται η συνέχιση της προσπάθειας στήριξης των άπορων μαθητών της περιοχής μας, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας.

Στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς καλύφθηκαν οι ανάγκες σίτισης 100 περίπου μαθητών της πρωτοβάθμιας και στόχος είναι η κοινή προσπάθεια να συνεχιστεί ακόμη πιο οργανωμένα στο προσεχές διάστημα. «Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς η Μητρόπολη είχε αναλάβει σε πάρα πολλά σχολεία, όπου υπήρχαν μαθητές που αδυνατούσαν οι γονείς τους να αναλάβουν τη σίτισή τους, να προσφέρει πρόγευμα και το μεσημεριανό αν παρέμεναν στο ολοήμερο» εξηγεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Στόχος των τριών παραπάνω φορέων είναι η καταγραφή των μαθητών που στερούνται τα στοιχειώδη, μόλις ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με στόχο να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανάγκες των άπορων μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Μητροπόλεως με τη συμμετοχή των διευθυντών των σχολείων και κληρικών, προκειμένου να καθοριστεί το πλάνο δράσεων της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς.

«Εχουμε στενή συνεργασία με τη Μητρόπολη και το Σεβασμιώτατο και θα πραγματοποιηθεί καταγραφή των μαθητών που έχουν πραγματικά ανάγκη, και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση, ώστε να καταλήξουμε σε μια κοινή μεθόδευση και να βρούμε ένα κοινό τρόπο ούτως ώστε να είναι και διακριτικός αλλά και ευέλικτος, για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους μαθητές που έχουν αυτή την ανάγκη» σημείωσε ο κ. Πολύζος.

Στο μεταξύ, υπάρχουν σκέψεις προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και να εμπλουτιστεί η παραπάνω πρωτοβουλία. Οπως υπογραμμίζει ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «θα φροντίσουμε να μην αποκλείσουμε κανένα παιδί, ζητώντας κάποια δικαιολογητικά ενδεχομένως, απλώς θα διερευνήσουμε τους μαθητές που πραγματικά έχουν ανάγκη, ούτως ώστε να βοηθηθούν με τον προσφορότερο τρόπο και να μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και εύκολα από τις ενορίες».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου