ΤΟΠΙΚΑ

Βρίσκουν καταφύγιο… στα εξωτερικά ιατρεία

βρίσκουν-καταφύγιο-στα-εξωτερικά-ια-815775

Η έλλειψη αρκετών ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ και το πλαφόν των 200 επισκέψεων στους ιδιώτες οδηγούν καθημερινά δεκάδες ασφαλισμένους στην πόρτα των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Βόλου.

Το 1535, ο τετραψήφιος αριθμός που χρησιμοποιούν οι ασφαλισμένοι αλλά και οι ανασφάλιστοι πλέον έχει πάρει φωτιά με τα ραντεβού να διαδέχονται το ένα το άλλο για όλες τις ειδικότητες που υπάρχουν στο Αχιλλοπούλειο.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους γιατρούς που κάνουν εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Βόλου, η αύξηση της προσέλευσης εκτιμάται ότι αγγίζει το 40% σε σχέση με πέρσι και έχει να κάνει και με το γεγονός ότι πλέον έχει καταργηθεί το 5ευρο.

Οι γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία υπάρχουν ημέρες που προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους τους ασφαλισμένους πιάνουν δουλειά από νωρίς το πρωί με το επισκεπτήριο να διαρκεί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

Δεν είναι τυχαίο, όπως τόνιζε γιατρός του Νοσοκομείου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι υπάρχουν εβδομάδες που μπορεί να εξετάσει και μέχρι 100 ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ενώ αρκετές είναι και οι γνωματεύσεις και τα παραπεμπτικά που ζητούνται κυρίως όσον αφορά μαγνητικές εξετάσεις που γίνονται σε ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα καθώς το Αχιλλοπούλειο δεν διαθέτει το συγκεκριμένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Είναι σημαντικό να τονιστεί επίσης ότι, πέρα των νέων περιστατικών, συνεχίζει μεγάλος αριθμός παλαιών περιστατικών είτε σε παρακολούθηση σε τακτική βάση, είτε στο πλαίσιο επανεκτίμησης κατόπιν νέου αιτήματος που τίθεται από τους ασφαλισμένους στο 1535 που προγραμματίζονται και τα ραντεβού.

Ανάλογη αύξηση επίσης παρατηρείται και στα εργαστήρια του Νοσοκομείου Βόλου όπου καταφεύγουν πλέον εκτός από τους ασφαλισμένους και οι ανασφάλιστοι προκειμένου να υποβληθούν σε διάφορες εξετάσεις που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να γίνουν στο ΠΕΔΥ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου