ΤΟΠΙΚΑ

Αριστεία προόδου σε 3.750 μαθητές

αριστεία-προόδου-σε-3-750-μαθητές-816009

Αριστεία σε 3.750 αριστεύσαντες μαθητές της Μαγνησίας και 950 βραβεία θα απονεμηθούν από το υπουργείο Παιδείας σε ισάριθμους αριστούχους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016.

Τα παραπάνω αριθμητικά στοιχεία καταγράφηκαν από όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να εκδοθούν τα αριστεία και τα βραβεία που θα απονεμηθούν στους μαθητές, στο πλαίσιο της γιορτής της σημαίας, την προηγούμενη της εθνικής επετείου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προκειμένου να υπογραφούν από τον υπουργό Παιδείας τα αριστεία και βραβεία που θα απονεμηθούν πανελλαδικά, σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια και κατά συνέπεια, γίνεται αναλυτική καταγραφή των αριστούχων μαθητών από όλα τα σχολεία, προκειμένου να διευθετηθούν έγκαιρα όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία για την αξιολόγηση στο γυμνάσιο δίνεται αριστείο προόδου στους μαθητές που έχουν βαθμό 18,5 και διαγωγή κοσμιοτάτη, ενώ στο λύκειο αριστείο δίνεται σε όσους έχουν επίσης διαγωγή κοσμιοτάτη και βαθμό 18.

Τα αριστεία προόδου δίνονται στους μαθητές συνήθως τον Οκτώβριο, ενώ εκτός από τα αριστεία δίνονται και βραβεία προόδου στον πρώτο μαθητή κάθε τάξεως ή τμήματος τάξεως εκάστου σχολείου που πέτυχε τουλάχιστον γενικό ετήσιο βαθμό «λίαν καλώς» και επέδειξαν διαγωγή «κοσμιωτάτη». Σε περίπτωση ισοβαθμίας απονέμεται και στους ισοβαθμήσαντες ισότιμο αντίστοιχο «Βραβείο Προόδου».

Οι Θεσσαλοί μαθητές σημειώνουν, κατά κανόνα, υψηλές επιδόσεις στα σχολικά μαθήματα αφού τα ποσοστά των αριστούχων είναι πάνω από τον μέσο όρο και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, ενώ εντυπωσιακός είναι παράλληλα ο αριθμός των μαθητών από τη Μαγνησία, που συγκεντρώνουν υψηλή βαθμολογία.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Σωκράτης Σαββελίδης, διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, υπογράμμισε ότι: «Χωρίς υπερβολές, είμαστε συνηθισμένοι στο μεγάλο αριθμό αριστευσάντων και βραβευομένων μαθητών στη Μαγνησία, γεγονός που για μας αποτελεί και μια επιβεβαίωση του ότι η εκπαίδευση στη Μαγνησία αποδίδει τα μέγιστα. Εκ των προτέρων συγχαίρουμε τους μαθητές οι οποίοι αρίστευσαν και θα βραβευτούν και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο τόσο στην εκπαιδευτική τους ζωή όσο και στην μετέπειτα πορεία τους».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου