ΤΟΠΙΚΑ

Μας «έπνιξε» στη σκόνη πάλι η ΑΓΕΤ

μας-έπνιξε-στη-σκόνη-πάλι-η-αγετ-851206

Εκλυση σκόνης από την καμινάδα της ΠΚ5 στην ΑΓΕΤ σημειώθηκε προχθές το βράδυ λόγω παραγωγικής ανωμαλίας.

Μετά από ενημέρωση της αρμόδιας αντινομάρχη Νατάσας Οικονόμου στις 9:30 το βράδυ της Πέμπτης για καταγγελία πολιτών αναφορικά με έκλυση σκόνης από την ΑΓΕΤ, η Διεύθυνση Ανάπτυξης προέβη σε διερεύνηση του επεισοδίου.

Όπως διαπιστώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης στις 20:52 σταμάτησε η Περιστροφική Κάμινος 5 εξαιτίας της αυτόματης πτώσης του ηλεκτροστατικού φίλτρου για λόγους ασφαλείας, καθώς εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα λόγω παραγωγικής ανωμαλίας.

Ως αποτέλεσμα υπήρξε ορατή εκπομπή σκόνης κατά το διάστημα από τις 20:52 μέχρι τις 20:58, με τη μονάδα σταματημένη λόγω εκτόνωσης της ήδη συσσωρευθείσας ποσότητας αερίων και σκόνης.

Εφαρμόστηκαν οι προβλεπόμενες τεχνικές διαδικασίες για την αποφυγή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό διάστημα η ρύπανση της ατμόσφαιρας, σε σχέση με παλαιότερα περιστατικά που συνέβαιναν στη βιομηχανία.

Η μονάδα έμεινε σταματημένη μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, για να γίνει πλήρης έλεγχος και αποκατάσταση του εξοπλισμού λειτουργίας και αντιρρύπανσης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου