ΤΟΠΙΚΑ

Ο τρομοκράτης τελικά ήταν ποδηλάτης!

ο-τρομοκράτης-τελικά-ήταν-ποδηλάτης-851206

Για την… έκρηξη χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου δεν υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ο εκκωφαντικός θόρυβος περίπου στις 2 το μεσημέρι σκόρπισε τον πανικό και την έξοδο αναζήτησαν έντρομοι δικαστικοί υπάλληλοι, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και πολίτες. Τελικά αποδείχθηκε ότι είχε σκάσει λάστιχο ποδηλάτου, το οποίο υπάλληλος σταθμεύει στο υπόγειο των δικαστηρίων!
Το σκηνικό ήρθε να «δέσει» με το κλίμα ανησυχίας που είχε δημιουργήσει η έκρηξη μισή ώρα νωρίτερα εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Η είδηση της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη και ο τραυματισμός δικαστικού υπαλλήλου είχε ήδη φτάσει και συζητηθεί στα δικαστήρια του Βόλου. Οι πληροφορίες για την τρομοκρατική επίθεση στα δικαστήρια της συμπρωτεύουσας απασχολούσαν έντονα τους υπαλλήλους, οι οποίοι άρχισαν να τηλεφωνούν σε συναδέλφους τους που έχουν πάρει μετάθεση ή απόσπαση στη Θεσσαλονίκη για να πληροφορηθούν τι συνέβη και αν είναι καλά.
Ο δυνατός θόρυβος πάγωσε όσους βρίσκονταν στα δικαστήρια. Πανικόβλητοι, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν από πού προήλθε η «έκρηξη» δικηγόροι και πολίτες, ενώ από τα γραφεία τους βγήκαν τρέχοντας δικαστές και υπάλληλοι.
Για τους αστυνομικούς στην Εισαγγελία σήμανε συναγερμός και λίγο πριν ειδοποιήσουν για την έλευση ενισχύσεων, η… κατά λάθος «τρομοκράτης» υποψιάστηκε τι είχε συμβεί.
Η υπάλληλος μόλις την προηγούμενη ημέρα, ολοκληρώνοντας την εργασία της, διαπίστωσε ότι το λάστιχο του ποδηλάτου της είχε σκάσει. Χθες το πρωί το μετέφερε σε συνεργείο και το μεσημέρι το παρέλαβε επισκευασμένο και το άφησε στο ημιυπόγειο των δικαστηρίων.
Η υποψία της επιβεβαιώθηκε, όταν αντίκρισε το λάστιχο του ποδηλάτου της φλούδες… Ο συναγερμός έληξε και η λειτουργία των δικαστηρίων συνεχίστηκε κανονικά.
Το απόγευμα αναμενόταν το πόρισμα της «αντιτρομοκρατικής», που εξέτασε τον «εκρηκτικό μηχανισμό», δηλαδή του ποδηλατά…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου