ΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση Θ. Διαμαντένια για τις διακοπές νερού στην Αγχίαλο

επερώτηση-θ-διαμαντένια-για-τις-διακο-816723

Επερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε διακοπές νερού στην Νέα Αγχίαλο κατέθεσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, Θεολόγος Διαμαντένιας.

Στην επερώτηση ο κ. Διαμαντένιας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ιδιωτικών γεωτρήσεων άρδευσης που βρίσκονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή «Μάνες – Μικροθηβών», η στάθμη του υπόγειου υδροφορέα έχει υποχωρήσει δραματικά και για το λόγο αυτό θα προβαίνει σε διακοπές στην υδροδότηση σε όλη την επικράτεια του πρώην Δήμου της Νέας Αγχιάλου.

Η ΔΕΥΑΜΒ αποποιείται των ευθυνών της και ρίχνει τα βάρη στους Δημότες. Μα εφέτος μιλά για ανεξέλεγκτη λειτουργία των ιδιωτικών γεωτρήσεων; Εφέτος που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στο τέλος Μαΐου και τον Ιούνιο οι αρδεύσεις καθυστέρησαν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά….

Επερωτάται η Δημοτική Αρχή :

α. Σε ποιες ενέργειες προέβη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της προκειμένου να μη φτάσουμε σε αυτή τη κατάσταση;

β. Σε ποια καινούργια γεώτρηση προχώρησε ; Έστω ποιά μελέτη για καινούργια γεώτρηση έκανε;

γ. Τι ποιότητας νερό παρέχει η γεώτρηση στη θέση «Καράμπα» που τέθηκε σε επαναλειτουργία μετά από χρόνια; (Ο Δήμος Νέας Αγχιάλου την είχε σε αχρηστία λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε άλατα.)»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου