ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές υδροδότησης στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου

διακοπές-υδροδότησης-στην-περιοχή-τη-817313

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώθηκε ότι λόγω προβλήματος πτώσης της στάθμης άντλησης στη μεγάλη γεώτρηση «ΑΡΤΕΣΙΑΝΟ», που τροφοδοτεί το υδραγωγείο της Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ, θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης.

Ήδη η γεώτρηση έχει σταθεροποιηθεί στα 20m ³/H, από 55m ³/H που έβγαζε τον Μάιο του 2016.

Προφανώς, λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ιδιωτικών γεωτρήσεων άρδευσης που βρίσκονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή «ΜΑΝΕΣ – ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ», η στάθμη του υπόγειου υδροφορέα έχει υποχωρήσει δραματικά. Ήδη η κύρια γεώτρηση «ΜΑΝΕΣ – ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ» βγάζει περί τα 62 m³/Hαπό 85 m³/H που έβγαζε τον ΜΑΪΟ του 2016.

Τονίζεται επίσης από τη ΔΕΥΑΜΒ ότι ρέπει να γίνουν άμεσα κατανοητά από τους τοπικούς φορείς και το κοινό:

1) ο περιορισμός της κατανάλωσης, 2) η απαγόρευση ποτίσματος κοινόχρηστων πάρκων και γηπέδων, 3) η διακοπή της υδροδότησης των «ντους», σε όλο το παραλιακό μέτωπο της δ.ε. ΑΓΧΙΑΛΟΥ από 18:00 – 08:00 της άλλης ημέρας.

H Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνει ότι από την 12/07/2016 ενδέχεται να γίνουν διακοπές υδροδότησης, κατά τη διάρκεια της ημέρας στους οικισμούς ΜΑΡΑΘΟΣ – ΚΡΙΘΑΡΙΑ και Μ. ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ, όπως και στις τοπικές κοινότητες ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ & ΑΪΔΙΝΙΟΥ.

Επειδή τα δίκτυα αυτών των περιοχών δεν έχουν τοπικές βάνες στα χαμηλότερα σημεία, ώστε να γίνει ασφαλής προγραμματισμός διακοπών και ξανά τροφοδοσίας, δεν μπορεί να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ώρες διακοπών.

Γενικά μπορεί να ανακοινωθεί ότι τις πρωινές ώρες θα γίνονται οι διακοπές σε ΜΑΡΑΘΟ – ΚΡΙΘΑΡΙΑ και Μ. ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ και το απόγευμα σε ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ & ΑΪΔΙΝΙ.

Επίσης θα προχωρήσει σε 2ωρες διακοπές υδροδότησης, σε τμήματα της πόλης της Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ.

Ανακοίνωση για τις ακριβείς ώρες αλλά και τους τομείς της πόλης της Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ που θα γίνουν οι διακοπές , θα βγει τις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου