ΤΟΠΙΚΑ

Κλήση απ’ τον Εισαγγελέα έλαβαν κάτοικοι από τα Αστέρια Αγριάς

κλήση-απ-τον-εισαγγελέα-έλαβαν-κάτοι-817573

Κλήση από την Εισαγγελία Βόλου να καταθέσουν τις απόψεις τους έλαβαν ο Πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Αστέρια Αγριάς, Κώστας Θεοδοσόπουλος, ο κάτοικος της περιοχής Κώστας Σπυρόπουλος και το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, Κώστας Βολιώτης. Οι τρεις τους έχουν κληθεί στις 10 σήμερα το πρωί, στο γραφείο της Εισαγγελίας Βόλου, μετά από αναφορά που κατέθεσε ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, για παρεμπόδιση έργου κοινής ωφέλειας.

Η αναφορά κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, οπότε και κάτοικοι της συνοικίας και μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας μπλόκαραν για δεύτερη φορά το κλάδεμα δύο δέντρων, που κρίνεται απαραίτητο για να μπορέσει να μπει το γεωτρύπανο και να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του αντλιοστασίου ακαθάρτων Α4, που είναι το τελευταίο έργο που απομένει για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην Αγριά.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στη χωροθέτηση του αντλιοστασίου στο πάρκο σε μικρή απόσταση από κατοικημένα σπίτια, υποστηρίζοντας ότι θα καταστραφεί ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της περιοχής και ότι τα σπίτια θα επιβαρυνθούν από τη λειτουργία κεντρικού αντλιοστασίου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν θα δημιουργεί πρόβλημα ούτε με τη λειτουργία του αντλιοστασίου που θα είναι υπόγειο, ούτε με την καταστροφή του πάρκου, αφού δεν θα κοπεί ούτε ένα δέντρο (το αντλιοστάσιο θα γίνει στη θέση του κλειστού σήμερα περιπτέρου), οι κάτοικοι δεν πείθονται, και τόσο την περασμένη Πέμπτη όσο και την Παρασκευή, είχαν μπλοκάρει με την παρουσία τους τα συνεργεία.

Σήμερα το πρωί, συνεργείο του Δήμου Βόλου, αναμένεται να επιστρέψει στα Αστέρια για να προχωρήσει στις εργασίες κλαδέματος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου