ΤΟΠΙΚΑ

Θετικές οι προοπτικές για το Νοσοκομείο

θετικές-οι-προοπτικές-για-το-νοσοκομε-818528

Πολύ δουλειά και λίγα λόγια υποσχέθηκε ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός χθες μιλώντας στο προσωπικό του Αχιλλοπούλειου, με αφορμή την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, παρουσία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, του υποδιοικητή του ΓΝΒ Χαρ. Μπαλλή και του διευθυντή του ΠΕΔΥ Βόλου Γιώργου Μπακούλα.

Ο κ. Δραμητινός για να ζεστάνει το κλίμα ενώπιον γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων υπογράμμισε ότι αισθάνεται πως επιστρέφει στο σπίτι του καθώς, όπως αποκάλυψε, από το 1987 μέχρι και το 1990 πραγματοποίησε ειδικότητα στο Νοσοκομείο Βόλου, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στον αείμνηστο Γιάννη Βαρδούλη αλλά και σε άλλα στελέχη που, όπως είπε, έχουν αφήσει το θετικό τους αποτύπωμα στην ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Ο νέος διοικητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν απόρροια της οικονομικής κρίσης, το Νοσοκομείο Βόλου θα μπορέσει μέσα από το σχεδιασμό που ήδη μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα υποστελέχωσης για το οποίο όμως, όπως είπε, έχουν ήδη αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για να προσληφθούν νέοι μόνιμοι γιατροί. Παράλληλα και για το θέμα των υποδομών δήλωσε αισιόδοξος και ότι μέσα από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 το Νοσοκομείο εκτός από το στεφανιογράφο, θα εξοπλιστεί και με άλλα μηχανήματα που θα βελτιώσουν περαιτέρω την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ανακοίνωσε τέλος ότι από τις 13 Ιουλίου μέχρι και τις 27 Ιουλίου θα πληρωθούν οι εφημερίες των γιατρών, εξαιρέσιμα και επιδόματα γιατρών και εργαζομένων.

«Σηκώνουμε μανίκια»

«Εδώ δεν ήρθαμε για να κάνουμε πολιτική. Θέλουμε το Νοσοκομείο να πάει μπροστά. Το Αχιλλοπούλειο δεν είναι στο «κόκκινο» παρότι η κρίση είναι σκληρή. Κάποιοι δούλεψαν πολύ σκληρά γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ζήλο» σημείωσε ο κ. Δραμητινός και ζήτησε από το προσωπικό να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και ασθενών.

Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες προκηρύσσονται 8 θέσεις πρόσληψης μόνιμων γιατρών, ενώ επίσης απευθυνόμενος στον κ. Αντωνίου ανέφερε ότι θα είναι διαρκής η πίεση προς την 5η ΥΠΕ προκειμένου να προσληφθούν επίσης δύο επικουρικοί γιατροί, ένας οφθαλμίατρος και ένας ογκολόγος, ενώ μέσω των μετατάξεων θα γίνει προσπάθεια για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των διοικητικών υπηρεσιών.

Ο κ. Δραμητινός αναφέρθηκε επίσης στα 11 ,5 εκατ. που κατατέθηκαν από το υπουργείο Υγείας στο λογαριασμό του Νοσοκομείου Βόλου προκειμένου να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ενώ ανακοίνωσε ότι αύριο προκηρύσσονται 8 θέσεις μόνιμων γιατρών. Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Αντωνίου να μεριμνήσει για την στελέχωση του Αχιλλοπούλειου με έναν επικουρικό οφθαλμίατρο, όπως επίσης με ένας ογκολόγο και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ακίνητη περιουσία

Ο νέος Διοικητής επίσης προανήγγειλε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ενώ επίσης έκανε γνωστό ότι από το Φθινόπωρο θα καθιερωθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, ημέρα του Πολίτη και των συλλογικοτήτων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Χαρ. Μπαλλής που παραμένει υποδιοικητής μέχρι τον Σεπτέμβριο όταν και αναμένονται αλλαγές που επίσης μίλησε για τις προκλήσεις που έχει μπροστά του το Νοσοκομείο, ενώ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου σε μία σύντομη τοποθέτηση έκανε αναφορά στις γενικό πλαίσιο που πρέπει να διέπει τη λειτουργία μίας δομής υγείας.

Εκ μέρους των γιατρών ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, περιφερειακός σύμβουλος Αθαν. Λιούπης καλωσορίζοντας τον κ. Δραμητινό εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα καταβάλλει όλες του τις δυνάμεις για να πάει καλά το Νοσοκομείο και υπογράμμισε ότι υπάρχει η βούληση για συνεργασία και συνέργεια προκειμένου η πορεία του Αχιλλοπούλειου να είναι θετική.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου