ΤΟΠΙΚΑ

Παρέλαση κόσμου και ελεγκτών από το Παζάρι

παρέλαση-κόσμου-και-ελεγκτών-από-το-πα-818993

Χιλιάδες κόσμου συρρέει καθημερινά στο παζάρι του Βόλου που λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένη έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ηδη κατά την τέταρτη ημέρα λειτουργίας της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης, εκτιμάται ότι έχουν περάσει περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες, που έκαναν τις αγορές τους από τα περίπτερα των μικροπωλητών, επισκέφθηκαν το λούνα παρκ, αγόρασαν παραδοσιακό χαλβά και απόλαυσαν σουβλάκια στο τμήμα εστίασης.

Το παζάρι λειτουργεί με τρία τμήματα: το εμπορικό με 252 περίπτερα, την εστίαση με 12 ψησταριές και το λούνα παρκ με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν επίσης και 20 περίπτερα, απ’ όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράζουν παραδοσιακό χαλβά.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών υπάρχει χώρος πάρκινγκ δυναμικότητας άνω των 1.000 Ι.Χ., ενώ ο δήμος Βόλου έχει έρθει σε επαφή με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου η μετάβαση στο χώρο της εμποροπανήγυρης να γίνεται και μέσω λεωφορείων.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συνδικάτου μικροπωλητών Ελλάδος, κ. Δημήτρη Ψύκο, ο επισκέπτης στο εμπορικό τμήμα μπορεί να βρει σχεδόν τα πάντα, σε τιμές… μικροπωλητών: είδη ένδυσης και υπόδησης, λαϊκής τέχνης, τεχνολογίας, δώρα, παιχνίδια. «Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων στα 252 περίπτερα», ανέφερε ο κ. Ψύκος. Σημειώνεται ότι στο εμπορικό τμήμα συμμετέχουν 90 έμποροι από όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα μέχρι την Κρήτη και τον Εβρο.

Το παζάρι θα παραμείνει ανοιχτό έως και την ερχόμενη Κυριακή.

Παρέλαση ελεγκτικών μηχανισμών

Παρέλαση όμως… και κλιμακίων ελεγκτικών μηχανισμών από την εμποροπανήγυρη του Βόλου, εκτός από τους επισκέπτες για να διασφαλιστεί η νομιμότητα της λειτουργίας της.

Ελεγχοι στο παζάρι διενεργούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, χωρίς να έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις. Εχουν περάσει κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας, της ελληνικής αστυνομίας, της τουριστικής αστυνομίας, ενώ σχεδόν καθημερινή είναι η παρουσία κλιμακίου της εφορίας.

Το σύνολο των συμμετεχόντων διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν άδειες και τα απαιτούμενα παραστατικά, ενώ εκδίδουν αποδείξεις σε κάθε συναλλαγή.

Την περασμένη Τρίτη, δεύτερη ημέρα λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και Αστυνομικούς της Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου πραγματοποίησε έλεγχο στο χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης του δήμου Βόλου.

Ελέγχτηκαν από το μικτό κλιμάκιο συνολικά 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο χώρο χωρίς να διαπιστωθεί καμία παράβαση.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης με πρώτο μας μέλημα τη προστασία των καταναλωτών, αλλά και των επαγγελματιών», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου