ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η γευστική περιήγηση του Β. Καλλίδη στη Μαγνησία

ξεκίνησε-η-γευστική-περιήγηση-του-β-κα-819145

Γευστική περιήγηση στη Μαγνησία πραγματοποιούν ο διακεκριμένος σεφ Βασίλης Καλλίδης και ομάδα 14 δημοσιογράφων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο πεδίο της γεύσης και των ταξιδιών, με τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων της Μαγνησίας.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» που υλοποιεί ο φορέας πολιτισμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» σε συνεργασία με φορείς της Μαγνησίας.

Ο γνωστός σεφ από τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις σχετικές προσωπικές του εκδόσεις Βασίλης Καλλίδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσε «λάτρης της Μαγνησίας» και «πανευτυχής» διότι του δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστεί με φορείς της περιοχής μας.

Η γευστική περιήγηση, που ξεκίνησε χθες το βράδυ στην περιοχή των Αλυκών, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Ιουλίου, με ενδιάμεσους σταθμούς τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της μεταποίησης και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων.

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», στις 12.30 στην Ε.Ψ.Α. και στις 13.30 οι διάσημοι επισκέπτες θα επιβιβαστούν στο «ELISABET» για μικρή κρουαζιέρα στον Παγασητικό μέχρι το νησάκι Τρίκερι.

Αύριο στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Πορταριάς, το Ξενοδοχείο Κρίτσα θα παρουσιάσει στην ομάδα των καλεσμένων το «Ελληνικό πρωινό» με τοπικά πηλιορείτικα προϊόντα, που εντάσσεται στο πλαίσιο πιστοποιημένου προγράμματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ακολουθεί στάση σε Αγρόκτημα της Πορταριάς , στη διάρκεια της διαδρομής προς Χάνια, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα μαγειρικής, πεζοπορίας και πικνίκ, παρουσίαση παρασκευής εδεσμάτων με παραδοσιακά προϊόντα της Πηλιορείτικης γης και μαγείρεμα τραχανά.

Στις 20.00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, θα γίνει επίσημη υποδοχή με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνατίου, παρουσίαση παρασκευής εδεσμάτων με παραδοσιακά προϊόντα της Πηλιορείτικης γης και εργαστήριο – Workshop με θέμα το πετιμέζι, σε συνεργασία με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ζαγοράς και νοικοκυρές από την Ζαγορά. Στη συνέχεια διαγωνισμός θα ακολουθήσει διαγωνισμός μαγειρικής με κριτές τον σεφ Βασίλη Καλλίδη και τους δημοσιογράφους και έκθεση τοπικών προϊόντων.

Μεθαύριο Κυριακή 10 Ιουλίου στις 10.00 το πρωί σειρά έχει το «Ελληνικό πρωινό» με τοπικά Ζαγοριανά προϊόντα στο Χορευτό, μαγειρική δημιουργία από το Βασίλη Καλλίδη, επιστροφή στον Βόλο, καφές και αναχώρηση για Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου