ΑΔΕΔΥ: Χάνουν ένα μήνα την επικουρική οι συνταξιούχοι ΕΤΕΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2016-07-07, 17:44:22
ΑΔΕΔΥ: Χάνουν ένα μήνα την επικουρική οι συνταξιούχοι ΕΤΕΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Τμήμα Μαγνησίας, με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τη σφαγή που έγινε στα μερίσματα του ΜΤΠΥ», όπως υποστηρίζει.

Ειδικότερα επισημαίνει: «Οι μερισματούχοι έλαβαν το μέρισμα του τριμήνου με μειώσεις από 40% έως 45%, ενώ τα μερίσματα του Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 θα υποστούν νέα μείωση λόγω της αναδρομικής μείωσης τους από 1/1/2016. Η κατάργηση της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ, τον οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να επαναφέρει παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, οδήγησε στην αδυναμία του ΜΤΠΥ να ανταποκριθείς τις υποχρεώσεις του απέναντι στους συνταξιούχους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει, επίσης, τη  διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) για  την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους συνταξιούχους και τους εκπροσώπους τους. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) κατήγγειλε τη  διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης για την περικοπή μιας μηνιαίας επικουρικής σύνταξης, που προκύπτει  ολοφάνερα από τη μετάθεση της ημερομηνίας  πληρωμής. Την επόμενη μέρα η Διοίκηση του ΕΤΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σε απαράδεκτο ύφος, εναντίον της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Οι συνταξιούχοι του ΕΤΕΑ το 2016 θα πιστωθούν στο λογαριασμό τους 11 επικουρικές συντάξεις αντί 12 που θα έπαιρναν, αν δε γινόταν η μετάθεση ημερομηνίας πληρωμής. Στις παρακάτω ημερομηνίες το 2016 έχουν λάβει ή θα λάβουν τις εξής 11 επικουρικές συντάξεις: 29/1, 29/2, 31/3, 27/4, 31/5, 4/7, 2/8, 2/9, 2/10, 2/11, 2/12. Με καμία αλχημεία δεν είναι δυνατόν οι 11 επικουρικές συντάξεις να γίνουν 12.

Απαιτούμε την κατάργηση της απόφασης του Δ.Σ. του ΕΤΕΑ και την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου χορήγησης των επικουρικών συντάξεων».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=