ΤΟΠΙΚΑ

Ιχθυόσκαλα: Υποδοχή με …μπόχα στο Βόλο

ιχθυόσκαλα-υποδοχή-με-μπόχα-στο-βόλο-819743

Τα παράθυρα του αυτοκινήτου κλείνουν βιαστικά για να μην εισβάλλει η μπόχα στο εσωτερικό της καμπίνας. Δικυκλιστές και ποδηλάτες κρατούν… την αναπνοή τους μέχρι να προσπεράσουν το συγκεκριμένο σημείο. Στην είσοδο του Βόλου από τη λεωφόρο Αθηνών, στον Ξηριά, στο ύψος της Ιχθυόσκαλας, η δυσοσμία είναι αφόρητη. Και είναι αυτή η δυσοσμία που «υποδέχεται» τους επισκέπτες της πόλης…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρόβλημα για το οποίο υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες πολιτών, εντόπισε προ ημερών, διερχόμενος από το σημείο, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

«Στο σημείο η άσχημη μυρωδιά είναι αφόρητη», σημείωσε ο κ. Σταυριδόπουλος, δηλώνοντας έξαλλος για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιχθυόσκαλα: πεταμένα φελιζόλ, ελλιπής καθαριότητα, βαριά μυρωδιά σαν σάπιο ψάρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αλιείς πετούν ψάρια που δεν πωλούνται, στην κοίτη του Ξηριά, πίσω από την Ιχθυόσκαλα, μένει όμως να επιβεβαιωθεί, σε επιτόπιο έλεγχο που προγραμματίζει ο κ. Σταυριδόπουλος στην περιοχή.

Οπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πρόκειται να προβεί σε επιτόπιο έλεγχο και να απευθύνει συστάσεις προς τους αλιείς, συνοδεία κλιμακίου του Λιμεναρχείου Βόλου.

«Το πρόβλημα είναι στην είσοδο της πόλης, η οποία δυσφημίζεται στους επισκέπτες και είναι ιδιαίτερα έντονο με την άνοδο της θερμοκρασίας», ανέφερε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμική εικόνα στην περιοχή.

Ηδη μάλιστα έχει απευθύνει με τη μορφή του εξαιρετικά επείγοντος αυστηρό έγγραφο προς 11 αποδέκτες που δραστηριοποιούνται στην Ιχθυόσκαλα, για την τήρηση των όρων καθαριότητας, που μάλιστα προβλέπονται στις παραχωρητήριες αποφάσεις για τη χρήση του χώρου που ανήκει στον Ο.Λ.Β.

«Με την παρούσα σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή σας για αυστηρή τήρηση διαλοαμβανόμενου όρου επί των παραχωρητηρίων αποφάσεων του Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. περί σχολαστικής /επιμελούς καθαριότητας, τόσο του χώρου που σας έχει παραχωρηθεί κατά χρήση, για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς σας, όσο και του περιβάλλοντος αυτού, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, δεδομένου ότι η πλημμελής ή ελλειμματική καθαριότητα του ευρύτερου χώρου δημιουργεί εύλογα ζητήματα δυσοσμίας (λόγω των υψηλών θερμοκρασιών), προσέλκυσης αδέσποτων ζώων και δημιουργεί μια τριτοκοσμική εικόνα στην ευρύτερη περιοχή. Παρακαλούμε θερμά για τη συμμόρφωσή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση», αναφέρει στην αυστηρή επιστολή του ο κ. Σταυριδόπουλος.

Αδέσποτα

Στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας κυκλοφορεί σύμφωνα με τον κ. Σταυριδόπουλο και μεγάλος αριθμός αδέσποτων.

Με έγγραφό του στις 4 Ιουλίου προς το δήμο Βόλου, τμήμα δημόσιας υγείας, εντοπίζει το πρόβλημα τόσο στον εμπορικό λιμένα όσο και στο χώρο των παλιών σφαγείων και ζητά την άμεση απομάκρυνση των αδέσποτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου