ΤΟΠΙΚΑ

Ενας κυτταρολόγος για… όλους

ενας-κυτταρολόγος-για-όλους-820095

Ενας κυτταρολόγος και μάλιστα ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Βόλου… για όλα τα τεστ ΠΑΠ που γίνονται στα ιατρεία του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Μάλιστα λόγω έλλειψης της ειδικότητας, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του τεστ από Τρίκαλα και Μουζάκι εκδίδονται από το Βόλο.

Ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Βόλου γιατρός Γιώργος Μπακούλας είναι ο μοναδικός κυτταρολόγος που απασχολείται στη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΠΕΔΥ με αποτέλεσμα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΠΕΔΥ αλλά και των Κέντρων Υγείας να έχει γίνει κυριολεκτικά λάστιχο.

Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο στο ΠΕΔΥ Βόλου κάθε μήνα γίνονται 160 τεστ ΠΑΠ, ενώ άλλα τόσα έρχονται από τα Κέντρα Υγείας που πολύ συχνά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον γυναικείο πληθυσμό της υπαίθρου προγραμματίζουν συχνές εξορμήσεις ενημέρωσης και εξετάσεων για τεστ ΠΑΠ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μπακούλας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αρκετές φορές επιβάλλεται εξαιτίας των αναγκών που προκύπτουν να εξυπηρετηθούν και άλλες περιοχές όπως τα Τρίκαλα και το Μουζάκι, όπου πρόσφατα προσελήφθη ένας κυτταρολόγος αλλά δεν επαρκεί για να καλύψει όλα τα περιστατικά.

«Το τεστ ΠΑΠ είναι συνδεδεμένο στη συνείδηση των ασφαλισμένων παλαιότερα με το ΙΚΑ και τώρα με το ΠΕΔΥ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακούλας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά μεν στον τομέα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γυναικών αφενός και αφετέρου τον μεγάλο όγκο εξετάσεων που γίνονται κάθε μήνα. «Είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους», ανέφερε επίσης ο κ. Μπακούλας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου