ΤΟΠΙΚΑ

«Ιδιαιτεράκηδες» προς …άγρα μαθητών

ιδιαιτεράκηδες-προς-άγρα-μαθητών-820185

Το θέμα με «ιδιαιτεράκηδες» καθηγητές που υπηρετούν σε δημόσια σχολεία ήταν από τα κυρίαρχα ζητήματα που τέθηκαν σε συνάντηση που είχαν χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτών Λειτουργών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Κουρούτος με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη. Το θέμα είχε αναδείξει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Χθες, ο κ. Κουρούτος βρέθηκε στο Βόλο και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ.κ. Ι. Πολύζο και Σ. Σαβελίδη. Ο κ. Κουρούτος μεταβίβασε στους διευθυντές εκπαίδευσης καταγγελίες μελών της ομοσπονδίας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και το θέμα που είχε θέσει στον κ. Σαβελίδη και ο Σύλλογος Φροντιστών Μαγνησίας, την περασμένη εβδομάδα και αφορά σε… άγρα μαθητών από καθηγητές που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία και εξασφαλίζουν έξτρα αλλά παράνομο μεροκάματο.

«Το πρόβλημα συνιστά μεγάλη πληγή και απασχολεί σε πανελλαδικό επίπεδο», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κουρούτος.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων έδειξαν το δρόμο των ελέγχων προς τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας ότι το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις και μάλιστα απασχολεί τον κλάδο σε πανελλήνιο πλέον επίπεδο.

Οι πληροφορίες φτάνουν στα αφτιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ιδιωτικά φροντιστήρια, από τους ίδιους τους μαθητές βάσει των οποίων καθηγητές από το σχολείο τους πλησιάζουν και τους προτείνουν να κάνουν μαζί τους ιδιαίτερα μαθήματα.

Φαίνεται ότι ορισμένοι κάνουν μαθήματα από το πρωί έως το βράδυ, ακόμη και σε γκρουπ δύο και τριών μαθητών μαζί.

Τα ιδιαίτερα που προσφέρει έναντι αμοιβής μερίδα εκπαιδευτικών του δημοσίου σχολείου, αφορούν σε μαθήματα όπως φυσική, χημεία, βιολογία, μαθηματικά, φιλολογικά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου