ΤΟΠΙΚΑ

Αρωμα γυναίκας στις οργανώσεις της Ν.Δ.

αρωμα-γυναίκας-στις-οργανώσεις-της-ν-δ-851206

Αρωμα γυναίκας… στις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Τέσσερις γυναίκες… υποψήφιες για την προεδρία Δημοτικών Οργανώσεων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Δύο δυναμικές γυναίκες στον επαγγελματικό τους τομέα διεκδικούν να ηγηθούν των δύο μεγαλύτερων οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας σε Βόλο και Νέα Ιωνία, ενώ άλλες δύο θα δοκιμάσουν την «τύχη» τους στην εσωκομματική κούρσα στην περιφέρεια.
Η πρώην Νομαρχιακή σύμβουλος και γνωστή δικηγόρος Μαρίνα Χρυσοβελώνη σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εξέφρασε την επιθυμία να είναι υποψήφια στις εκλογές για την προεδρία της Δημοτικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Βόλο, μία οργάνωση που αριθμεί περισσότερα από 1.000 μέλη μετά τις εσωκομματικές για την εκλογή του νέου προέδρου Αντώνη Σαμαρά.
Στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Μαγνησίας, τη Νέα Ιωνία, υποψηφιότητα αναμένεται να θέσει για την αντίστοιχη θέση προεδρίας της Δ.Ο Νέας Ιωνίας η Ελένη Κοπάνου, που είναι διευθύντρια στην ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και από τα πλέον ενεργά κομματικά μέλη της νομαρχιακής οργάνωσης.
Στην Νέα Αγχίαλο υποψηφιότητα για την Δημοτική Οργάνωση θα θέσει η Κατερίνα Μπουλαμάτση – Γκινίδη, ενώ στο Τρίκερι η κ. Άσπα Καλογήρου.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος Πέτρος Μπατζιάκας, ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα «η συνέχιση και η διεύρυνση του Δικτύου Γυναικών της ΝΟΔΕ τοπικά με τη συμμετοχή γυναικών που δραστηριοποιούνται στην αυτοδιοίκηση αλλά και σε διάφορους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς καθώς και σε κοινωνικές οργανώσεις που μπορούν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος του κόμματος».
Σημειώνεται ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της ΝΟΔΕ και Δημοτικών Οργανώσεων έχουν προσδιοριστεί για τις 30 Μαΐου.
Στα εκλογικά κέντρα θα υπάρχουν δύο κάλπες. Στη μία κάλπη θα ψηφίζουν τα μέλη για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ (θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια όσοι και οι υποψήφιοι) και στη δεύτερη κάλπη θα ψηφίζουν για τα μέλη των νέων Διοικητικών Επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων σε όλο το Νομό Μαγνησίας.
Η εκτίμηση των δύο επιτελείων των υποψηφίων της ΝΟΔΕ είναι ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή και αυτό διότι ήδη καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον. Και σε αυτές τις εσωκομματικές διαδικασίες οι κάλπες θα στηθούν σε όλες τις έδρες των καποδιστριακών ΟΤΑ. Στο Βόλο θα στηθούν κάλπες στο Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ στη Νέα Ιωνία η κάλπη θα στηθεί πιθανότατα στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας.
Όσον αφορά στα 16 μέλη της ΝΟΔΕ, αυτά θα εκλεγούν από το Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ στις 13 Ιουνίου και αφού έχουν εκλεγεί οι νέες δημοτικές οργανώσεις και ο νέος πρόεδρος του νομαρχιακού οργάνου.
Με βάση την εγκύκλιο του κόμματος πλέον σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης, ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ, θα πρέπει να ενσωματώνονται νέα πρωτοεκλεγμένα μέλη τουλάχιστον κατά 20%. Έτσι θα δίνονται ευκαιρίες σε καινούργια μέλη να δείξουν τις ικανότητές τους και να σπάσουν τις αγκυλώσεις του κομματικού μηχανισμού.
Επίσης σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης να συμμετέχουν κατά 20% μέλη ηλικίας κάτω των 35 ετών. Παράλληλα δίνεται κατεύθυνση ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν νέοι τομείς δουλειάς για τις Τοπικές και Περιφερειακές Οργανώσεις, που θα αφορούν άμεσα στις σχέσεις του Κόμματος με την Κοινωνία και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών για ένα σύγχρονο κόμμα: Τομείς Κοινωνικών Κινημάτων, Εθελοντισμού, Καταναλωτικών Οργανώσεων και Διαδικτύου. Και βεβαίως σε κάθε ΝΟΔΕ γραμματεία σχέσεων Κόμματος – Κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου