ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς αγρότες ο εορτασμός του Κιλελέρ

χωρίς-αγρότες-ο-εορτασμός-του-κιλελέρ-851206

Με κύριο χαρακτηριστικό την απουσία των αγροτών της Λάρισας γιορτάστηκε χθες η επέτειος της εξέγερσης των αγροτών στο Κιλελέρ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Νομαρχία Λάρισας και ο Δήμος Κιλελέρ.
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας είχε φροντίσει νωρίτερα με ανακοίνωσή της να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον εορτασμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική που ακολουθείται.
Ωστόσο, στην εκδήλωση συμμετείχε μικρή ομάδα αγροτών από το Δομοκό, οι οποίοι μάλιστα προκάλεσαν και σχετική ένταση, όταν ζήτησαν να τους δοθεί ο λόγος και επειδή δεν προβλεπόταν από το πρόγραμμα οι διοργανωτές αρχικώς αρνήθηκαν, αλλά στη συνέχεια μετά τη φασαρία που προκλήθηκε, τους δόθηκε βήμα να μιλήσουν.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι το σύγχρονο ευρωπαϊκό γεωργικό μοντέλο ανάπτυξης και η γενικότερη προσπάθεια που εκφράζεται με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επικεντρώνεται στην προώθηση όρων και κινήτρων ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα.
Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο γραμματέας του τομέα αγροτικής ανάπτυξης βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην αγροτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του αγροτικού ζητήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου