ΤΟΠΙΚΑ

Υπηρεσιακά αυτοκίνητα ενός εκατομμυρίου στη ΔΕΥΑΜΒ

υπηρεσιακά-αυτοκίνητα-ενός-εκατομμυ-820310

Την ύπαρξη εισήγησης για την αγορά υπηρεσιακών αυτοκινήτων για την ανανέωση του στόλου της ΔΕΥΑΜΒ, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποκάλυψε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Αποστόλης Γαλάτης. «Τι θα έπαιρναν κι ήθελαν ένα εκατομμύριο ευρώ για αγορά αυτοκινήτων;», διερωτήθηκε αφήνοντας αιχμές.

«Δυστυχώς γι’ αυτούς τους προέκυψε δημοτική αρχή Αχιλλέα Μπέου», σχολίασε στο διοικητικό συμβούλιο ο κ. Γαλάτης, με αφορμή θέμα για τον ορισμό επιτροπής για το διαγωνισμό προμήθειας αυτοκινήτων, που πάντως αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ. Ο νέος διαγωνισμός είναι προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και μέσα από αυτά τα χρήματα εκτιμάται ότι η επιχείρηση θα μπορέσει να αγοράσει οκτώ καινούρια αυτοκίνητα για τις υπηρεσιακές της ανάγκες: δύο Ι.Χ., δύο φορτηγάκια και τέσσερα αγροτικά.

«Σήμερα επειδή ο στόλος των οχημάτων της ΔΕΥΑΜΒ είναι γερασμένος αναγκαζόμαστε να βάζουμε τα δικά μας αυτοκίνητα για να μετακινηθούμε για υπηρεσιακούς λόγους», σημείωσε ο κ. Γαλάτης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι από την ανανέωση του στόλου θα προκύψει και εξοικονόμηση καυσίμων για τα οποία χθες το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε αίτημα για διαγωνισμό ύψους 100.038 ευρώ.

Θα πληρώσουν τα κινητά από τους μισθούς τους

Υπέρογκους λογαριασμούς για 10 από το σύνολο των 23 αριθμών κινητών τηλεφώνων που πληρώνονται από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ για υπηρεσιακές ανάγκες, διαπίστωσε η διοίκηση της επιχείρησης.

Το πάγιο είναι 60 ευρώ, υπάλληλοι όμως φαίνεται να χρέωναν την εταιρεία με λογαριασμούς 200 έως και 1.000 ευρώ.

Ολες οι υπερβάσεις καταγράφηκαν και οι υπάλληλοι που υπερέβησαν το πάγιο θα κληθούν να πληρώσουν το υπόλοιπο των λογαριασμών για τα κινητά τηλέφωνα με κρατήσεις από τους μισθούς τους. Ο αριθμός των δόσεων θα καθοριστεί ανάλογα με το ποσό με το οποίο ο καθένας έχει επιβαρύνει την επιχείρηση.

Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για το ανώτατο όριο λογαριασμών κινητών τηλεφώνων

Σημειώνεται ότι το ανώτατο επιτρεπτό όριο για δημάρχους δήμων με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και πρωτευουσών νόμων ορίζεται μέχρι το ποσό των 200,00€ ευρώ μηνιαίως, για τους αντιδημάρχους ορίζεται μέχρι το ποσό των 100,00€ ευρώ μηνιαίως, για τους προέδρους δημοτικών συμβουλίων (δήμων με πληθυσμό άνω των 80.000 κατοίκων και πρωτευουσών νόμων ορίζεται μέχρι το ποσό των 80,00€ ευρώ μηνιαίως και των γενικών γραμματέων δήμων ορίζεται στο 80% του ορίου κλήσεων του δημάρχου μέχρι 160€ μηνιαίως.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου