ΤΟΠΙΚΑ

Ασφυξία για το 80% των εμπόρων του Βόλου

ασφυξία-για-το-80-των-εμπόρων-του-βόλου-820319

Στην κατεύθυνση των εκπτώσεων είναι στραμμένο το βλέμμα των εμπόρων της περιοχής μας, οι οποίοι αναμένουν εναγωνίως την έναρξη των εκπτώσεων της ερχόμενης Δευτέρας, σε μια περίοδο κατά την οποία το 80% αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και το 60% αντίστοιχα τις καθημερινές του υποχρεώσεις.

Οι εκπτώσεις της θερινής περιόδου, που θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τον τζίρο των καταστημάτων και θα δώσουν ανάσα στους εμπόρους της περιοχής μας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, υπογραμμίζει ότι «περιμένουμε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία μας, για να έχουμε την ανάλογη ρευστότητα», αναφερόμενος στην επερχόμενη εκπτωτική περίοδο.

Αποτυπώνοντας το γενικότερο αίσθημα απογοήτευσης που διακατέχει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, οι οποίοι κάνουν ηρωικές προσπάθειες προκειμένου να επιβιώσουν, ο κ. Τσέλιος τονίζει ότι «όταν μειώνεται ο τζίρος και αυξάνονται οι φορολογικές υποχρεώσεις, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθεις».

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει, ενόψει των καλοκαιρινών εκπτώσεων, ότι «περιμένουμε ανάκαμψη της αγοράς, περιμένουμε ο κόσμος να έρθει να ψωνίσει», περιγράφοντας το αίσθημα αναμονής των εμπόρων και της ελπίδας των επαγγελματιών.

Στο μεταξύ, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου αναμένουν την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στο εκπτωτικό κάλεσμα, ενώ υπογραμμίζουν ότι η ψυχολογία των καταναλωτών επηρεάζεται αρνητικά με όσα συμβαίνουν στο πολιτικό πεδίο. «Οι περικοπές δεν βοηθούν την αγορά, αντίθετα προκαλούν αναστάτωση και δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει όπως πρέπει» επισημαίνει ο κ. Τσέλιος.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει ότι «περιμένουμε ακόμη την υπογραφή του νόμου που εξήγγειλε η κυβέρνηση, προκειμένου να μην κατάσχονται οι λογαριασμοί όπου κατατίθενται τα χρήματα από τα τερματικά POS».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου